Casa în care a locuit Serghei Skripal

Moscova a comentat noile materiale din presa britanică despre cazul Skripal

95
(reînnoit 15:47 23.11.2018)
Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova a comentat ironic noile materiale publicate de presa britanică despre cei doi suspecți de otrăvirea lui Serghei și Iulia Skirpal, iar Peskov a declarat că Rusia nu dispune în continuare de niciun fel de informații despre cazul de la Salisbury.

BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharov, a comentar noile înregistrări cu cei doi cetățeni ruși, Aleksander Petrov și Ruslan Boșirov în Salisbury.

Anterior, poliția din Londra a dat publicității o nouă înregistrare din perioada aflării suspecților de otrăvirea lui Serghei și Yulya Srkipal, cetățenii Rusiei, Aleksander Petrov și Ruslan Bașirov în Salisbury, precum și poza flaconului care ar conține substanța neurotoxică cu care au fost otrăviți cei doi Skripal.

“Iată, am savurat trei scurtmetraje documentare despre infrastructura orașului Salisbury și două poze a unui produse plastic. Noile dovezi a nu știm ce, prezentate opiniei publice internaționale de către proxy-ul Bellingcat și reprezentatul lui rusesc șochează. Nici nu-mi mai pun întrebări retorice. Deja afirm – da, iată într-un mod atât de primitiv guvernul doamnei May încearcă să distragă atenția de la agenda Brexit și discuțiile despre demisia ei. E prea banal. Doar asta sunt în stare s-o facă”, a scris Zaharova pe Facebook.

Peskov: nu dispunem de nicio informație despre incidentul din Salisbury

Utilizarea subtanțelor neurotoxice în Europa îngrijorează, însă britanii continuă să ascundă datele despre investigarea incidentului din Salisbury, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, comentând noile materiale publicate de presa britanică despre cazul lui Skripal.

“Nu se cunoaște despre ce cantitate e vorba, însă, indiscutabil, utilizarea unor asemenea susbtanțe toxice militare în Europa reprezintă un pericol care provoacă îngrijorări”, a spus Peskov, fiind solicitate să comenteze declarația că acea cantitate de substanță neurotoxică, utilizată al Salisbury, era suficientă pentru otrăvirea a mii de oameni.

“Federația Rusă a propus britanicilor de la bun început o cooperare pentru clarificarea tuturor circumstanțelor acestui incident, însă ni s-a răspuns cu un refuz, nu găsit nicio deschidere, nu dispunem de niciun fel de informații despre ceea ce s-a întâmplat Salisbury. Nu dispunem de informații despre tipul de substanță, nu știm care a fost cantitatea subtanței, despre cine a fost otrăvit, ce s-a întâmpla cu ei, unde se află și etc. Regretăm în legătură cu acest fapt. E tot ce vă pot spune”, a menționat el.

95
Tagurile:
Aleksandr Petrov, Ruslan Boșirov, Salisbury, Dmitryi Peskov, Maria Zaharova, Serghei Skripal
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (118)
Tematic
Skripal e mort? Rudele lui au explicat de ce au astfel de bănuieli
Au fost anunțate numele cetățenilor ruși bănuiți de otrăvirea familiei Skripal
Putin, cu privire la suspecții în cazul Skripal: „Știm cine și ce sunt. Nimic criminal"
Unul din suspecții de otrăvirea lui Skripal va oferi comentarii presei
„Cazul Skripal”: Prezumptivii atentatori ies la rampă
Joe Biden participă la Summitul București 9

La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie

701
(reînnoit 07:38 11.05.2021)
O nouă aberație lansată de NATO la București, după ce de ani de zile vorbesc, fără dovezi, de ”invazii” și războaie hibride duse de Rusia

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Reprezentanții statelor NATO care au participat la summit-ul de la București, organizat însă online,  au făcut o declarație prin care lansează o nouă aberație despre Rusia. Și anume, că Rusia ”comite acte de sabotaj pe teritoriul NATO”!... SABOTAJ!!!

”Condamnăm actele de sabotaj ale Rusiei pe teritoriul Alianţei, aşa cum au demonstrat exploziile din 2014 de la depozitul de muniţie de la Vrbětice, din Republica Cehă, care constituie o violare gravă a dreptului internaţional”, se arată într-o declarație comună.

Și, mai mult, țările NATO își exprimă îngrijorarea ”faţă de informațiile privind un tipar comportamental similar pe teritoriul Bulgariei, așa cum arată anunţul referitor la investigaţia în curs de la Sofia”.

Deci, dacă în Cehia avem de-a face cu o acuzație negată total de Rusia, referitoare la un incident de acum 7 ani (!), în Bulgaria sunt ”informații” dintr-o investigație în curs!

Cu alte cuvinte, în baza unor acuzații fără susținere, NATO ”condamnă”! Exact cum au făcut SUA și alte țări NATO în Irak, Libia sau chiar Afganistan!

Evident, o temă a fost Marea Neagră, unde ”NATO se confruntă cu ameninţări şi provocări distincte din toate direcţiile strategice”.

”Acţiunile agresive ale Rusiei şi creşterea prezenţei sale militare în vecinătatea imediată a NATO, inclusiv recenta escaladare din Marea Neagră, la graniţele Ucrainei şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi activităţile agresive hibride derulate de aceasta, continuă să ameninţe securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli”, se arată în documentul semnat la finalul întâlnirii.

Deci, toate acțiunile Rusiei, derulate în cadrul unui exercițiu militar obișnuit pe propriul teritoriu înseamnă ”creşterea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea imediată a NATO” și  ameninţă ”securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională”.

Pe drept cuvânt te poți întreba dacă asemenea aberații sunt aruncate în spațiul public ca provocări, ca expresii ale unei judecăți cu probleme grave – sau sunt destinate manipulării și prostirii cetățenilor planetei!

Desigur, ”Terorismul rămâne o ameninţare pentru noi toţi”, spune NATO – care totuși nu a explicat ciudatul fenomen al terorismului care a dispărut brusc odată cu pandemia!

Și, evident, ”Războiul hibrid, dezinformarea şi minciuna au ca scop semănarea neîncrederii în societăţile noastre, cu obiectivul final de a șubrezi fundamentul democraţiilor noastre şi de a ne submina unitatea”.

Probabil manifestațiile dure din capitalele europene sau nemulțumirea americanilor, soldată cu ocuparea Capitoliului și acuzațiile de fraudă electorală sunt tot ”război hibrid, dezinformare şi minciună”, marca Rusia și China!

”Instabilitatea de dincolo de frontierele noastre contribuie, de asemenea, la migraţia ilegală. Rămânem vigilenţi, în cadrul Alianţei, astfel încât să ne asigurăm ca Afganistanul să nu redevină un adăpost pentru terorişti”, se arată în declarația comună, fără a se recunoaște că invaziile țărilor NATO în Orientul Apropiat au fost pe cât de nejustificate legal, pe atât de vinovate de criza migrațiilor și de dezastrul unor zone întregi!

Deci, o nouă atitudine scandaloasă, aberantă a unei organizații care, departe de a aduce ”securitate”, este generatoare de tensiuni și chiar conflicte sângeroase, dar și de afectarea echilibrului economic și social al unei părți a planetei. În plus, totul se face pe banii cetățenilor – inclusiv ai românilor, ca un tribut adus bătăușului din cartier.

701
Tagurile:
NATO, summit, Bucuresti

Загрузка...
Atac al Israelului în Gaza

Violențele din Ierusalim sute de victime

1010
(reînnoit 08:41 11.05.2021)
Tirurile de rachete și baloane incendiare au fost lansate în apropiere de Ierusalim, Israelul reacționează în forță, SUA și UE fac apel după apel la calm

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ferm: ”Organizaţiile teroriste din Gaza au trecut o linie roşie în seara 'Zilei Ierusalimului, lansând rachete până în zona Ierusalimului - Israelul va reacţiona cu forţă,  oricine atacă va plăti un preţ mare”.

Mai mult, Netanyahu consideră – și avertizează cetăţenii Israelului – ”conflictul actual ar putea dura ceva timp”.

​Reacția lui Netanyahu a venit după ce Hamas şi alte grupări palestiniene din Gaza au intensificat aseară lansările de rachete și baloane incendiare în sudul Israelului, către Ierusalim.

”Explozia semnificativă a violenţei în Fâşia Gaza şi Ierusalimul de Est trebuie să înceteze imediat”, a declarat aseară un purtător de cuvânt al comisarului pentru politică externă al UE, Josep Borrell, subliniind că ”Tirurile de rachete din Fâşia Gaza asupra populaţiei civile din Israel sunt complet inadmisibile şi alimentează escaladarea”.

​UE cere ca toate părţile să se angajeze  în ”eforturi de dezescaladare”, prioritatea trebuie să fie ”evitarea unor noi victime civile”.

”Toţi liderii au responsabilitatea de a acţiona împotriva extremiştilor -  Statu quo-ul locurilor sfinte trebuie respectat pe deplin”, transmite UE.

Situația însă a degenerat, se stimează că sunt peste 300 de răniți în urma luptelor de aseară și de azi noapte. Escaladarea violențelor este una dintre cele mai puternice – asta în contextul restricționării accesului în anumite zone, în perioada Ramadanului.

​Și Casa Albă a reacționat, prin Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Securitate Naţională, care a exprimat ”preocupările grave ale SUA în legătură cu situaţia din Ierusalim, inclusiv în privinţa confruntărilor violente produse în zona Haram al-Sharif -  Muntele Templului, de Ramadan”.

​Tot aseară, un incendiu a izbucnit în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim,  unde se aflau mii de credincioşi pentru rugăciunea de seară – dar se pare că nu ar avea legătură cu acțiunile militarilor israelieni.

 

 

 

 

1010
Tagurile:
Atac, Israel, Ierusalim

Загрузка...
Солдаты многонациональной боевой группы НАТО

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la un exercițiu NATO în România

0
(reînnoit 12:38 11.05.2021)
Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul NATO ”Justice Sword 21” care are loc în comuna Smârdan din județul Galați.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul militar multinațional NATO ”Justice Sword 21”, după ce ieri au fost implicați în desfășurarea summitului B9.

La exercițiul NATO participă 15.000 de militari din 17 țări membre sau partenere ale Alianței.

Evenimentul de astăzi vine în continuarea summitului Formatul Bucureşti - B9 - o iniţiativă lansată de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la care au participat statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summitul s-a încheiat cu declarații ostile la adresa Rusiei și cu solicitarea lui Iohannis ca NATO s trimită cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei, iar România să primească mai mulți soldați străini pe teritoriul său.

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă ar arăta încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Загрузка...