George Soros, Founder and Chairman of the Open Society Foundation, waits for the start of a meeting at EU headquarters in Brussels on Thursday, April 27, 2017

Erdogan îl acuză pe Soros că-şi folosește bogățiile pentru a "diviza şi distruge națiuni"

1794
Atacul verbal al lui Erdogan în adresa investitorului miliardar de stânga seamănă cu declarațiile făcute anterior de autoritățile maghiare, premierul țării Viktor Orban acuzându-l viguros pe George Soros că a distrus identitatea maghiară și chiar a inițiat așa-numitul set de legi "Stop Soros" pentru stoparea activităților lui Soros.

BUCUREŞTI, 22 nov - Sputnik. Într-un discurs adresat miercuri oficialilor locali, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat donatorul maghiar-american de stânga George Soros că a acordat asistență activistului turc, Osman Kavala, care a fost acuzat de încercări de răsturnare a guvernului.

El a început, în special, cu acuzații împotriva a însuși propagandistul, implicându-l în finanțarea protestelor notorii din Parcul Gezi din Istanbul în 2013, care a fost una dintre cele mai mari provocări în timpul mandatului lui Erdogan.

"Există o persoană care a finanțat teroriștii în evenimentele din Gezi. Acum este după gratii", a spus Erdogan, referindu-se la Kavala, dar fără să-i dea numele.

Controversa asupra problemei a crescut într-o mare măsură în ultima săptămână, după ce 14 academicieni și activiști turci au fost reținuți vineri pe motiv de legături cu activistul închis.

"Și cine este în spatele lui? Celebrul evreu maghiar Soros", a continuat Erdogan, înainte de a adăuga, într-o manieră cât mai directă, că aceasta din urmă "trimite oameni din întreaga lume să divizeze și să distrugă națiunile și să utilizeze cantitatea mare de bani pe care o posedă în acest sens".

Erdogan l-a portretizat pe Kavala ca "reprezentant al lui Soros în Turcia" și l-a acuzat pe activistul care a așteptat un proces timp de un an pentru că "a folosit mijloacele sale pentru a-i susține pe cei care încearcă să distrugă această țară".

Cuvintele lui Erdogan au reiterat retorica lui Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, care este ţara natală a lui Soros. Budapesta a exprimat în mai multe rânduri opoziția fermă față de activitățile miliardarului și ONG-urilor sponsorizate de Soros, acuzându-l de interferență în treburile interne ale țării est europene, forțând globalizarea și salutând migrația ilegală a "străinilor" care, în opinia lui Orban, perturbă integritatea națiunii.

În iunie, autoritățile maghiare de dreapta au adoptat un sistem de reglementare cunoscut sub numele de pachetul "Stop Soros", care prevede că asistența acordată imigranților ilegali se pedeapseşte cu închisoarea.

1794
Тема:
Cine este George Soros (122)
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

286
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

286
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

270
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

270
Tagurile:
Iran

Загрузка...