Departamentul de Stat al SUA

SUA au inclus două companii rusești în lista sancțiunilor

92
(reînnoit 19:19 20.11.2018)
SUA au introdus sancțiuni împotriva a două companii rusești care sunt acuzate de livrarea petrolului iranian în Siria.

BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. SUA au introdus sancțiuni împotriva a două companii rusești care sunt suspectate de livrare a petrolului iranian în Siria, anunță Ministerul de Finanțe al SUA.

Restricțiilor au fost supuse activitățile Întreprinderii Unitare Federale de Stat “ “Promsyrioimport” și ale companiei Global Vision Group, transmite RIA Novosti.

În afară de aceasta, în listă au ajuns și compania iraniană Tadbir Kish, precum și șase persoane fizice, printre care și directorul adjunct al “Promsyrioimport”, Andrei Dogaev.

În calitate de organizator al livrărilor petrolului iranian pentru autoritățile de la Damasc este numit cetățeanul sirian Mohammad Amer Alchwiki care controlează compania Global Vision Group, cu sediul în Rusia.

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei de Stat a SUA, menționat că datorită acestei “rețele ruso-iraniene” guvernul Siriei a beneficiat de milioane de barili de petrol din Iran, iar Teheranul - de sute de milioane de dolari din Siria pentru finanțarea Corpului Gărzilor Revoluţionare Iraniene, precum și a grupărilor HAMAS și Hezbollah.

Potrivit acestuia, petrolul era transportat pe ascuns în Siria pe navele care blochează semnalul GPS, pentru a nu fi identificate.

92
Tagurile:
Rusia, Sancțiuni, SUA, Iran, Siria
Tematic
Trump dă undă verde pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei
Sistemul energetic din UE se va prăbuşi dacă sancțiunile vizează gazele rusești
Pence: Trump va decide dacă SUA vor introduce sancțiuni împotriva Arabiei Saudite
SUA vor să blocheze mecanismul UE de evitare a sancțiunilor americane
Trump a anunțat noi sancțiuni, inspirat de Game of Thrones
Amendament în Parlamentul European: ridicarea sancțiunilor antirusești

Загрузка...