Londra

MAE, despre acordul privind Brexit: Iată ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie

1345
(reînnoit 15:26 15.11.2018)
Ministerul român al Afacerilor Externe a salutat acordul cu privire la Brexit, convenit de Marea Britanie şi UE. Iată ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie.

BUCUREŞTI, 15 nov – Sputnik, Doina Crainic. MAE a salutat, într-un comunicat, acordul cu privire la Brexit, convenit de Marea Britanie şi UE, afirmând că acordul va garanta drepturile cetăţenilor români stabiliţi în Regat înainte de 31 decembrie 2020.

„Acordul de retragere va garanta protejarea drepturilor tuturor cetăţenilor români stabiliţi în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020. Aceştia vor putea continua să lucreze, să locuiască şi să studieze în Marea Britanie în baza obţinerii unui nou statut special (settled status)”, se precizează în comunicatul MAE.

Potrivit MAE, acordul reprezintă cel mai eficient instrument pentru limitarea consecinţelor negative ale retragerii Marii Britanii din UE.

„Acest acord marchează un moment semnificativ în procesul de negociere şi deschide calea spre definirea unei relaţii viitoare cât mai apropiate şi întărite a Uniunii Europene cu Marea Britanie, acesta fiind un obiectiv strategic al României, având în vedere Parteneriatul Strategic bilateral, cooperarea strânsă în materie de securitate, a cărei menţinere este esenţială în contextul evoluţiilor în vecinătatea estică, unde România şi Marea Britanie împărtăşesc obiective comune", se mai arată în comunicat.

1345
Tagurile:
Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (463)
Tematic
Iohannis la Londra - întâlnire anulată, acordul Brexit - aprobat de Guvern
Comisia Europeană a publicat proiectul de Acord pe Brexit
Donald Tusk anunță data semnării acordului BREXIT - „a lose-lose situation”
Ministrul britanic pe Brexit și-a anunțat demisia după aprobarea Acordului de Guvern
Brexit: May anunță sfârșitul liberei circulației – „Vom avea un nou sistem”

Загрузка...