Зонт с флагом Британии на фоне Биг-Бена

Comisia Europeană a publicat proiectul de Acord pe Brexit

757
Comisia Europeană a publicat textul proiectului de acord privind retragerea Regatul Unit din UE, care cuprinde mai mult de 500 de pagini de text juridic.

BUCUREŞTI, 15 nov - Sputnik. Proiectul de document cuprinde 585 de pagini de text și afirmă că UK și UE vor accesa reciproc piețele, în baza principiului echivalenței.

Proiectul acordului Brexit afirmă, de asemenea, că circumstanțele unice de pe insula Irlandei au nevoie de o soluție unică. Protocolul irlandez ar urma să se aplice doar temporar, cu excepția cazului în care și până la înlocuire, se afirmă, de asemenea, că Marea Britanie și UE vor depune cele mai bune eforturi pentru a înlocui protocolul cu Irlanda până la sfârșitul anului 2020.

Proiectul de text al acordului prevede că Regatul Unit poate solicita prelungirea perioadei de tranziție în orice moment înainte de 1 iulie 2020. Tranziția poate fi prelungită de comun acord.

Proiectul spune că Regatul Unit se angajează să evite o frontieră dură, inclusiv orice infrastructură fizică sau verificări și controale conexe în Irlanda de Nord. Până la aplicarea unei relații viitoare, UE și Regatul Unit vor stabili un teritoriu vamal unic, în timp ce Irlanda de Nord se află pe același teritoriu vamal cu Marea Britanie.

​Între timp, negociatorul șef pe Brexit al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat în discursul său că Marea Britanie va rămâne aliat și partener al Uniunii Europene după Brexit. El a spus că Bruxellesul este gata să înceapă negocierile privind viitorul acord comercial cu Marea Britanie imediat după ce Marea Britanie va părăsi UE.

Negociatorul a menționat că UE și Regatul Unit au realizat progrese decisive în calea retragerii ordinare a Marii Britanii din UE.

757
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (470)
Tematic
Brexit, avertizare: După ce dată românii nu vor mai avea drept de muncă în Regatul Unit
UE publică un plan de urgență în cazul unui Brexit „haotic”. Iată ce prevede

Загрузка...