Vladimir Putin la Paris, 11 noiembrie 2018

Ce i-a sugerat Vladimir Putin liderului Kosovo la Paris

514
(reînnoit 14:59 14.11.2018)
Kremlinul a confirmat că cei doi au avut o conversație scurtă în cadrul evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în discuția cu liderul provinciei Kosovo, Hashim Thaçi, a subliniat necesitatea identificării unui consens între Priștina și Belgrad, afirmând că Rusia va susține orice decizie comună a celor două părți, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

Mai devreme, Thaçi a anunțase că a purtat o discuție cu Putin la Paris, în timpul căreia s-a abordat chestiunea încheierii unui acord pașnic între Belgrad și Priștina.

“Nu a fost o întrevedere deplină, ci doar o discuție pe hol. Putin a comunicat pe culoar cu un număr mare de participanți la manifestații care au avut loc la Paris, dedicate celor 100 de ani de la închierea Primului Război Mondial. Într-adevăr, Thaçi a fost unul dintre ei. Într-adevăr, ei și-au strâns mâinile, au făcut poze”, a spus Peskov fiind solicitat să comenteze informațiile apărute în legătură cu această conversație.

“Desigur, Putin a atras atenția la necesitatea identificării unui consens cu Serbia, în primul rând. E cel mai important lucru. Desigur, a spus că Rusia va susțin decizia pe care o vor lua în comun cele două părți. De fapt, altfel nici nu poate fi”, a subliniat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

514
Tagurile:
Paris, Vladimir Putin, Serbia, Kosovo
Tematic
Atmosferă încinsă: Gaze lacrimogene în Parlamentul din Kosovo
Surse: UE este îngrijorată de situația din Nordul Kosovo
Serbia intenționează să ceară ajutor Moscovei în conflictul cu Kosovo
Spiritele se încing în Blacani: Kosovo a votat pentru crearea unei armate naționale
Serbia: Numărul statelor care recunosc independența Kosovo scade

Загрузка...