Întâlnirea lui Vladimir Putin și Sebastian Kurz. 18 august 2018

Kurz a explicat care vor fi relațiile cu Rusia după scandalul legat de spionaj

223
(reînnoit 13:58 14.11.2018)
Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a explicat care va fi natura relațiilor cu Rusia după scandalul legat de presupusul spionajul în favoarea Moscovei.

BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că Viena își propune să construiască un dialog cu Rusia.

“Avem contacte bune cu Rusia, (...) acest lucru nu se va schimba în viitor. Însă atunci când avem suspiciuni de spionaj, vom critica și preveni întotdeauna astfel de lucruri”, a specificat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

În noaptea de 10 noiembrie, în Austria a fost reținut un colonel în retragere al Forțelor Armate austriece, care este suspectat de spionaj în favoarea Rusiei. În cazul în care va fi găsit vinovat de divulgarea secretelor de stat, acesta riscă o condamnare de până la zece ani de închisoare.

Kurz a cerut Moscovei “informații transparente” și a declarat că Viena va discuta situația creată cu partenerii săi europeni. Ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, și-a anunlat vizita oficială în Rusia.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a exprimat protestul ambasadorului Austriei la Moscova. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, la rândul lui, a subliniat inacceptabilitatea „practicii înaintării unor acuzații neprobate”.

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a îndemnat să nu fie dramatizată această situație și a declarat că incidentul nu va afecta relațiile dintre cele două țări.

223
Tagurile:
Rusia, Spionaj, Austria, Sebastian Kurz
Tematic
Orban și Kurz vor discuta la Viena despre viitorul UE
Gazprom și OMV au semnat un contract după negocierile între Putin și Kurz
Kurz l-a telefonat pe Lavrov. Ce pregătesc Moscova și Viena
Președintele Austriei: sancțiunile UE impuse Rusiei dezavantajează ambele părți
Austria: Norber Hofer vrea o alianță cu Rusia și atacă politica lui Merkel
Ziarul Welt: Austria pledează pentru anularea sancțiunilor împotriva Rusiei
Europa trebuie să-și schimbe atitudinea față de Rusia – șeful diplomației austriece
Протесты в США

Trump: armata e gata intervină la Minnesota, „când încep jafurile, încep împușcăturile”

56
Președintele Donald Trump a promis acțiune decisivă pentru a potoli revoltele din Minneapolis, stârnite de uciderea de către poliție a unui negru neînarmat, amenințând că va implica armata dacă primarul orașului nu va face lucrul ”corect”

BRUXELLES, 29 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Ultimatumul a venit vineri de dimineață de pe Tiwitter-ul președintelui SUA, pălmuindu-l pe primarul din Minneapolis Jacob Frey ca ”foarte slab” și ”un primar radical de stânga”, în timp ce a avertizat că guvernul federal ar putea prelua controlul asupra situației dacă autoritățile locale nu aduc situația sub control, relatează RT

 „Nu pot să dau înapoi și să privesc acest lucru întâmplându-se mărețului Oraș American Minneapolis. O lipsă totală de conducere”, a spus Trump.

”Fie primarul radical de stânga, foarte slab, Jacob Frey, se mobilizează și aduce orașul sub control, fie o să trimit Garda Națională și voi face lucrul corect”, a adăugat el.

”Acești tâlhari dezonorează memoria lui George Floyd și nu voi lăsa acest lucru să se întâmple. Tocmai am vorbit cu Guvernatorul Tim Walz și i-am spus că Armata e cu el până la capăt. Ne asumăm controlul și orice dificultate, dar, când jafurile încep, încep împușcăturile”, a avertiat Trump.

Garda Națională din Minnesota a desfășurat deja mai mult de 500 de soldați în localitățile St. Paul, Minneapolis și comunitățile din jur. Într-un tweet, Garda a spus că ”obiectivul cheie” este să asiste Departamentul de Pompieri din Minneapolis care se luptă cu incendiile din oraș.

Протесты в США
© AP Photo / Julio Cortez
Протесты в США

Revolta își marchează cea de-a treia zi după arestarea brutală a lui George Floyd de către Secția a 3-a de Poliție. Moartea acestui om de culoare, pusă pe seama ofițerilor, și un video al incidentului, a stârnit revolta în toată țara.

56

Загрузка...
Протесты в США

Zonă de război în Minneapolis: protestatarii au ocupat o stație de poliție

125
Demonstranții au intrat cu forța în sediul central al poliției din Minneapolis, incediind și distrugând tot ce era la vedere în mijlocul revoltelor provocate de uciderea unui localnic negru aflat pe mâinile forțelor de ordine.

BRUXELLES, 29 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Sediul Departamentului de Poliție din Districtul 3 din Minneapolis a fost spart marți noaptea târziu, cu o mulțime supărată fiind văzută intrând în clădire și spărgând geamurile, relatează RT

​În timp ce prezența poliției în zonă a fost foarte puternică în dimineața zilei, se pare că ofițerii s-au retras, neopunând rezistență la pătrunderea forțată în sediu.

​După spargere, o declarație a poliției a transmis că clădirea fusese evacuată ”în interesul siguranței personalului nostru”, în timp ce un jurnalist local a prezentat o transmisiune a forțelor de ordine avertizând că ”a treia Secție a fost compromisă”, auzită probabil pe un scanner al unei stații de poliției.

​Cei patru ofițeri implicați în uciderea lui George Floyd luni lucrau la Secția a 3-a, unde protestatarii au început asaltul la începutul săptămânii, devenit revoltă de stradă miercuri noaptea.

Протесты в США
© REUTERS / CARLOS BARRIA
Протесты в США

Jafurile, incendiile și vandalismul s-au răspândit de-a lungul celor două orașe gemene din Minnesota pe măsură ce poliția pierdea controlul situației. În timp ce unitățile Gărzii Naționale au fost activate de guvernatorul statului joi dimineața, este neclar unde vor fi acestea desfășurate.

125
Tagurile:
SUA, Proteste

Загрузка...
Victor Ponta

Primul lider politic care și-a anunțat candidatura la prezidențialele din 2024

0
(reînnoit 10:21 29.05.2020)
Alegerile prezidențiale din 2024 sunt încă departe, dar, cu Iohannis ieșind din scenă, scenariile pentru viitorul președinte au început deja, iar Victor Ponta este primul lider politic care și-a anunțat intenția de a candida pentru Cotroceni

BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, Marius Holdean. Fostul premier Victor Ponta a evitat să candideze în 2019, când nu avea nici o șansă, și a preferat să îl susțină pe Mircea Diaconu, punând astfel în palmaresul Pro România, partidul său nou înființat, un rezultat încurajator de aproape 9 la sută (ce-i drept, Diaconu a fost susținut și de ALDE).

Liderul Pro România a evitat astfel o înfrângere rușinoasă, păstrându-și șansele pentru 2024, scopul său, atunci când a înființat partidul, fiind acela de a se pregăti pentru următoarele prezidențiale.

Joi seara însă, Victor Ponta a furat startul și a răspuns întrebării adresate de Mihai Gâdea foarte clar:

„Îmi doresc să candidez în 2024 la funcția de președinte al României. Și până atunci vreau să fiu liderul Pro România. Și vreau să fiu într-o alianță de centru-stânga, reformată, modernă și eficientă", a declarat Victor Ponta la Antena 3.

El devine astfel primul lider politic care își anunță candidatura în 2024 pentru Cotroceni. Anunțul care pare prematur are un scop bine țintit: Ponta știe că nu va câștiga prezidențialele doar cu Pro România în spate, ba nici măcar în turul doi nu va intra cu noul său partid. Și atunci, Ponta are nevoie de o alianță cu PSD și cu ALDE, al cărei candidat comun să fie în 2024.

Anunțul lui Ponta este așadar un semnal și către PSD și ALDE, oferindu-le atât candidatura sa, cât și participarea Pro România la o alianță viitoare, care s-ar putea configura deja fie înainte, fie după alegerile locale și parlamentare. ALDE are nevoie disperată de o asemenea alianță, măcar pentru parlamentare, deoarece nu mai face singur pragul electoral. Iar Ponta are nevoie de un vehicul puternic pentru 2024.

Cât despre PSD, acesta nu mai este partidul de 40 la sută de pe vremea lui Dragnea, așa că procentele Pro România și ALDE l-ar putea ajuta să se apropie de scorurile sale istorice și să poată contrapune o forță cel puțin egală PNL-ului.

Așa încât planul lui Victor Ponta nu e doar cu bătaie lungă, ci și cu efecte care vor putea fi văzute la următoarele alegeri locale și parlamentare.

0
Tagurile:
prezidentiale, Victor Ponta

Загрузка...