Om și robot

Pregătiri pentru viitorul război? Armata britanică, cel mai amplu test cu roboţi militari

354
Exercițiile desfăşurate de Armata britanică fac parte dintr-o serie de eforturi în sensul sporirii know-how-ul în domeniul inteligenței artificiale (IA) și al tehnologiilor privind armele robotizate.

BUCUREŞTI, 12 nov – Sputnik, Doina Crainic. Armata britanică a început o testare fără precedent a roboților pentru câmpul de luptă, comunică guvernul britanic.

Evenimentul, denumit „Războinicul autonom 2018”, va dura aproximativ patru săptămâni și va testa „limitele tehnologiei și capacităților militare în mediul terestru”.

​Vor fi testate o serie de prototipuri de „sisteme robotizate și autonome” (RAS), în simulări pe câmpul de luptă. Acestea vor include vehicule blindate fără pilot, vehicule capabile să fixeze cu precizie robotică ţinte pe distanțe lungi și vehicule autonome de reaprovizionare, care vor face posibilă reducerea pericolului la care sunt expuse trupele în timpul luptelor.

Aproximativ 200 de soldați participă la exerciții și vor avea însărcinarea de a identifica sistemele care funcționează cel mai eficient.

„Trupele noastre au acum șansa de a testa o gamă variată de tipuri de roboți în cadrul celui mai amplu exercițiu de acest gen din istoria noastră. Aceste instrumente ar putea revoluționa Forțele Armate, menţinându-le în siguranță și oferindu-le un avantaj important într-o lume din ce în ce mai instabilă”, precizează într-un comunicat ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, potrivit Sputnik International

​Noul şef al Statului Major General pentru Armata Britanică, generalul Mark Carleton-Smith, este citat spunând că testarea noilor arme este necesară având în vedere „situaţia geopolitică din ce în ce mai sumbră” în lume.

„Trăim în vremuri extrem de instabile, iar situaţia în lume nu a fost niciodată mai imprevizibilă”, a adăugat generalul.

În ciuda situaţiei din sectorul militar britanic, care se confruntă cu un deficit cronic de personal, forțele armate ale Regatului Unit au făcut din IA o piesă de bază a doctrinei lor militare viitoare.

Totuşi, deşi ţara se străduieşte să ţină pasul cu progresele făcute în tehnologia IA, un raport din aprilie 2018 preciza că deficitul de personal cu care se confruntă Armata Marii Britanii este „cel mai mare din ultimul deceniu”.

354
Tagurile:
Testare, Roboți, ostași, Marea Britanie
Tematic
(VIDEO) Dubaiul va fi patrulat de polițiști-roboți
Rachete hipersonice și roboți: Rusia este pregătită să impună supremația navală
Expert american:Rusia a început să depășească SUA în domeniul roboților militari
Apocalipsa, după un renumit fizician: roboții ar putea distruge omenirea (VIDEO)
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

81
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

81
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

92
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

92
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...