Armata germană în cadrul misiunii NATO în Bosnia, 2001

Germania sporește cu 12 la sută bugetul apărării

82
(reînnoit 13:50 09.11.2018)
Germania își majorează bugetul pentru apărare cu 12 la sută, potrivit proiectului aprobat de comisia Bundestagului pentru buget.

BUCUREȘTI, 9 nov – Sputnik. Comisia Bundestagului pentru buget a aprobat în cadrul ultimei ședințe proiectul bugetului federal pentru anul 2019, care presupune majorarea cheltuielilor pentru apărare cu 12 la sută, anunță Spiegel.

Potrivit publicației, comisia intenționează să sporească cheltuielile pentru apărare cu o sumă mai mare decât s-a propus anterior. În 2018, bugetului armatei i-a fost rezervate 38,5 miliarde euro, iar acum e vorba de 43,2 miliarde euro. Suma include și cheltuielile pentru achiziționarea unor nave maritime și a elicopterelor pentru transport.

De asemenea, se prevede majorarea cheltuielilor pentru sfera socială și pentruacordarea de ajutoare statelor în curs de dezvoltare. În ansamblu, proiectul bugetului pentru 2019 prevede cheltuieli de 356 miliarde euro, cu 13 miliarde mai mult decât în 2018.

Bundestagul va continua discuțiile pe marginea bugetului în a doua jumătate a lunii septembrie.

Anterior, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că țara în ultimii 10 ani va majora cheltuielile pentru sfera apărării cu 2 la sută din PIB, angajament asumat de statele-membre ale NATO la summitul din 2014.

82
Tagurile:
Apărare, NATO, Buget, armata, Germania
Tematic
Germania își face armată cu România
Un ziar german, înfricoșat de “arma infernală” a rușilor (VIDEO)
Pe butuci: armata germană, incapabilă să facă față misiunilor NATO
Germania, speriată de noile arme rusești
O bună parte a tehnicii militare a armatei germane nu este funcțională

Загрузка...