Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

Președintele Parlamentului European, metaforic, despre birocrația comunitară

53
(reînnoit 16:14 08.11.2018)
Numeroasa armate de funcționari europeni a fost comparată cu un Ferrari fără pilot.

BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik. Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a comparat birocrația din Uniunea Europeană cu un automobil de cursă fără om la volan.

“Birocrația noastră funcționează foarte bine. E ca și cum am avea un Ferrari mare fără pilot. Pilotul trebuie să fie politica realistă și aceasta poate fi realizată de Partidul Popular European (PPE)”, a declarat acesta într-un discurs rostit la congresul cele mai importante forțe politice din UE.

Congresul creștin-democraților din UE a ales și candidatul pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, care va conduce lista PPE pentru alegerile în Parlamentul European în mai 2019.

PPE este cel mai influent și cel mai mare partid din Europa, reprezentat în toate instituțiile europene, precum și în Consiliul Europei. Partidul cuprinde 77 de formațiuni naționale și membri colectivi din 41 de state europene. Reprezetnanți ai PPE sunt președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, opt lideri ai statelor UE, 14 comisari europeni, fiind cel mai mare grup în Parlamentul Europeană.

53
Tagurile:
Congres, PPE, Partidul Popular European, Parlamentul European, Antonio Tajani
Tematic
Reacția lui Merkel la eșecul din Bavaria: oamenii și-au pierdut încrederea
SURSE: Klaus Iohannis a refuzat-o pe Maia Sandu la Congresul PPE
PPE, acuzat în România de “bolșevism” și „trădarea valorilor morale”
Juncker a cerut excluderea partidului lui Orban din PPE
Eșecul fondatorilor UE: populiștii sunt pe cale să preia frâiele Europei

Загрузка...