Tehnică blindată turcească, Afrin

Mărul discordiei: O confruntare militară între Siria și Turcia, în Afrin?

307
(reînnoit 16:06 08.11.2018)
Considerând ilegală intervenţia turcilor în regiunea kurdă Afrin, armata siriană anunţă că este gata să folosească forța pentru a o readuce sub controlul ei dacă eforturile diplomatice nu dau rezultate.

BUCUREŞTI, 8 nov – Sputnik, Doina Crainic. Armata siriană apelează la eforturile diplomatice pentru a prelua controlul asupra orașului kurd Afrin, care este controlat de armata turcă din 18 martie, a declarat, într-un interviu acordat Sputnik, generalul Hassan Ahmad Hassan.

„Sirienii vor readuce Afrinul - și nu doar - sub controlul statului, fie printr-un proces politic, fie printr-o reglementare. Și dacă, în cele din urmă, aceste variante nu dau rezultate, armata nu va sta cu mâinile în sân atunci cănd se va ajunge într-un impas”, a spus generalul, citat de Sputnik France.

De asemenea, Ahmad Hassan a mai spus că intervenția turcilor a încălcat legea internațională.

Armata turcă a pătruns spre nord-vestul Siriei prin două campanii. Prima, numită „Scutul Eufratului”, care a început în 2016, a mutat teritoriile grupării teroriste Daesh între Azaz și Djarablous. A doua, denumită „Ramura de măslin”, a condus la preluarea controlului asupra regiunii vecine Afrin, aparată de miliţiile kurde YPG (Unitățile Populare de Protecție), la începutul acestui an.

Ankara consideră YPG drept o ramură a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care luptă cu puterea turcă de mai bine de 30 de ani.

307
Tagurile:
posibilitate, Confruntare, Afrin, Turcia, Siria
Тема:
Războiul din Siria (399)
Tematic
Erdogan: Nu ne vom limita la Afrin!
La Afrin sosesc noi unități ale milițiilor populare pro-Damasc
Erdogan, împotriva ideii lui Lavrov ca Afrinul să revină sub controlul Damascului

Загрузка...