Lansarea rachete balistice intercontinentale Minuteman III

SUA au testat racheta balistică intercontinentală Minuteman III

291
(reînnoit 13:58 08.11.2018)
A fost efectuată o nouă lansare a rachetei balistice intercontinentale aflate în dotarea militarilor americani din 1970.

BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik. Forțele aeriene ale SUA au efectuat un nou test al rachetei balistice intercontinentale Minuteman III, anunță FoxNews.

Potrivit datelor postului de televiziune, lansarea a avut loc în seara de marți, de pe teritoriul bazei aeriene Vandenberg, din sudul statului California. Racheta neînarmată a atins cu succes ținta convențională.

Prima testare a Minuteman III a avut loc în aprilie. La începutul lunii august militarii americani au întrerupt lansarea rachete din baza Vandenberg din cauza “unor anomalii care ar putea include un eveniment neprevăzut în timpul testării”.

Rachetele balistice intercontinentale în trei trepte cu bazare terestră din familia “Minuteman” erau destinate descurajării nucelare în perioada războiului rece cu URSS.

Astăzi, Minuteman III reprezintă singura rachetă balistică intercontinentală cu bazare terestră aflată în arsenalele armatei SUA. Potrivit ultimelor date din surse deschise, Washingtonul dispune de 450 de rachete Minuteman III, care vor fi funcționale cel puțin până în 2020.

Minuteman III se află în dotarea armatei SUA din 1970, la sfârșitul anului 1978 fiind încetată producția lor. Racheta este capabilă să lovească ținte aflate într-o rază de 12 mii kilometri.

291
Tagurile:
California, SUA, racheta balistică intercontinentală, Minuteman III
Tematic
SUA au testat racheta balistică intercontinentală Minuteman III - VIDEO
Lansarea rachetelor balistice Bulava de pe submarinul strategic Iury Dolgoruky. VIDEO
Fifor a recunoscut: scutul de la Deveselu - rachete balistice
Teheranul s-a dotat cu rachete balistice ultimul răcnet
Sistemele de rachete balistice rusești Topol și Yars, în alertă în Siberia (VIDEO)

Загрузка...