Duma de stat

Duma atrage atenţia asupra acţiunilor SUA şi ale altor ţări NATO dau arme Ucrainei

305
(reînnoit 17:59 07.11.2018)
Duma de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse observă cu îngrijorare escaladarea situaţiei din Ucraina şi ameninţarea militară în creştere din partea autorităţilor de la Kiev în Donbass.

BUCUREŞTI, 7 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Deputaţii ruşi susţin că au devenit încă o dată martorii unei procesiuni neonaziste în data de 14 octombrie 2018, în centrul Kievului, acolo unde „adepţii lui Bandera s-au folosit de Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, sfântă pentru creştinii ortodocşi, pentru a instiga la represalii împotriva ruşilor şi împotriva Bisericii Ortodoxe Ucraineane canonice”.

Reprezentanţii Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse spun că organizatorii loviturii de stat din Ucraina intervin în mod impertinent în problemele bisericeşti şi religioase, în scopul de a crea o aşa-zisă biserică locală unită cu Ucraina şi că ei urmăresc să distrugă adevărata Biseerică Ortodoxă, să legalizeze schismaticii susţinuţi de statul ucrainean şi de a „sfinţi” cu ajutorul lor continuarea războiului împotriva ruşilor şi vorbitorilor de limbă rusă din Estul Ucrainei.

„Autorităţile din Ucraina, de fapt, s-au angajat în calea transformării Ucrainei într-un cap de pod pentru a lupte împotriva Rusiei şi a poporului său, pe toate fronturile şi direcţiile posibile”, se arată în declaraţia Dumei de Stat „Cu privire la escaladarea situaţiei din Ucraina” postată de Ambasada Rusiei la Bucureşti pe Facebook.

Legi contra a tot ce e rusesc

În fapt, deputaţii Radei Supreme a Ucrainei adoptă pe bandă rulantă legi îndreptate împotriva limbii ruse, cetăţenilor vorbitori de limbă rusă şi a relaţiilor cu Rusia. În septembrie 2017 a fost adoptată legea educaţiei potrivit căreia educaţia în limba rusă, ca şi în limbile tuturor minorităţilor naţionale din Ucraina este practic complet exclusă din învăţământul preuniversitar şi universitar.

Mai mult, în luna ianuarie a acestui an a fost adoptată legea privind asigurarea suveranităţii statale a Ucrainei pe teritoriile temporar ocupate din regiunile Lugansk şi Donetsk, declarând Rusia drept „ţară agresor”.

În toamna acestui an, mai exact în luna septembrie, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat anularea Tratatului de prietenie, cooperare şi parteneriat între Federaţia Rusă şi Ucraina, care a intrat în vigoare în 1999, pentru a exclude chiar ipoteza că este posibil să fii prieten şi să cooperezi cu Rusia. În cele din urmă, la 4 octombrie 2018, deputaţii Radei Supreme a Ucrainei au adoptat ca doccument de bază proiectul de lege privind asigurarea funcţionării limbii ucrainene ca limbă de stat, interzicând limba rusă peste tot unde este posibil. Conform proiectului de lege, până şi discuţiile despre multilingvism în Ucraina sunt considerate un atentat la răsturnarea ordinii constituţionale.

„Prin sabotarea acordurilor de la Minsk și, în același timp, pretinzând un loc demn în rândul altor state europene, Ucraina continuă să-și concentreze trupele, să bombardeze și să ucidă în Donbass, și nu este pentru prima dată când ea recurge la acte teroriste pentru a-și atinge obiectivele. Ucraina s-a transformat într-un stat terorist, iar conducătorii Ucrainei moderne sunt pătați cu sângele lui Alexandr Zaharchenko și a mulți alți fii și fiice ale Donbassului”, se precizează în documentul menţionat.

Furnizare de armament, încurajarea politicilor antiruse

Cine se face vinovat de aceste fapte atât de meschine? Potrivit declaraţiei Dumei de Stat, responsabili sunt sponsorii şi inspiratorii occidentali.

„Duma de Stat atrage atenţia asupra acţiunilor Statelor Unite şi ale altor ţări NATO care, furnizând armament Ucrainei şi încurajând politica sa antirusă, în mod direct împing autorităţile Ucrainei spre acţiuni agresive împotriva propriului popor, la conflicte interetnice şi inter-religioase”, se precizează în acelaşi document.

De asemenea, Duma de Stat precizează că este sigură că încercarea unei noi ofensive militare pe scară largă a Ucrainei în Donbass, împreună cu noi fapte de crime şi acte de terorism împotriva populaţiei sale va primi un răspuns adecvat şi va conduce în mod inevitabil la consecinţe dezastruoase.

Responsabilitatea istorică pentru cursul spre o ruptură a relaţiilor ruso-ucrainene revine conducerii Ucrainei moderne, declară Duma de Stat, care adaugă un lucru extrem de important, vital chiar. Şi anume că „încă nu este prea târziu să se oprească”.

305
Tagurile:
pericole, Înarmare, Declarație, Duma de Stat
Tematic
Ultima oră: Ucraina ar putea permite instalarea pe teritoriul său a unei baze NATO
Explozie la un depozit de muniţii din Ucraina. Evacuare în masă (VIDEO)
BOR îndeamnă Moscova și Constantinopolul la dialog în problema Ucrainei
Majoritatea clericilor din Ucraina susțin unitatea cu Patriarhia Moscovei
Maghiarii din România au scris o plângere la ONU împotriva Ucrainei
Putin va discuta cu Merkel crizele din Siria și Ucraina
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

81
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
81
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

68
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

68
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...