Theresa May

Brexit: Românii vor plăti pentru a rămâne în UK? May „să înceteze tratamentul ruşinos”

3357
(reînnoit 15:45 07.11.2018)
Theresa May este îndemnată să renunțe la atitudinea înjositoare față de cele 3,8 milioane de cetățeni europeni din Marea Britanie şi să garanteze că aceştia nu vor trebui să plătească pentru a rămâne în țară după Brexit.

BUCUREŞTI, 7 nov – Sputnik, Doina Crainic. Guvernul britanic ar trebui să suporte costul cererilor pentru obţinerea statutului permanent depuse de cetățenii europeni care lucrează în sectorul public și să facă presiuni asupra angajatorilor privați pentru a face același lucru, solicită un grup de parlamentari britanici.

Solicitarea vine în contextul în care au apărut nemulţumiri după ce ministrul pentru Imigraţie a fost forțat să retragă avertismentul potrivit căruia angajatorii vor trebui să verifice statutul cetățenilor europeni existenți, dacă nu va exista un acord privind Brexit, potrivit Independent

Între timp, guvernul se confruntă cu o contestare în justiţie după ce a introdus pe ascuns noi obstacole în calea obţinerii statutului permanent.

Acum, un grup de deputați cere premierului să aplice aceeaşi măsură adoptată de guvernul scoțian și de o serie de angajatori, care au renunțat la taxele de 65 de lire pentru un adult și de 32 de lire sterline pentru copiii sub 16 ani.

„Atât sectorul public, cât și cel privat se bazează pe talentul și dedicaţia cetățenilor din UE. Aceştia merită mult mai mult decât incertitudinea și confuzia în care au fost aduşi în urma negocierilor cu privire la Brexit”, se precizează în scrisoarea deschisă redactată de deputaţi.

Scrisoarea a fost semnată de deputați din Partidul Laburist, precum și de reprezentanți ai liberal-democraților și ai SNP (Scottish National Party).

În scrisoare se mai menţionează că, deşi mai sunt doar câteva luni până la Brexit, „viitorul rămâne incert pentru cei peste 3 milioane de cetățeni europeni care trăiesc în Regatul Unit”.

De asemenea, deputaţii critică „confuzia tot mai mare existentă cu privire la verificări şi bariere suplimentare” pentru persoanele care nu au primit statutul stabil la timp.

3357
Tagurile:
Români, Brexit, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)
Tematic
Românii din Marea Britanie. Brexit, cel mai teribil scenariu - inevitabil
Români în UK. Predicţie privind evoluţia negocierilor pentru Brexit: „Teroarea va învinge”
Românii din UK: Cetățenii europeni nu vor primi tratament preferenţial după Brexit- Raport

Загрузка...