Parlamentul European

Combaterea hărțuirii sexuale nu-i prea interesează pe europarlamentari. Au și motive

51
(reînnoit 14:31 07.11.2018)
Începând cu ziua de astăzi va fi ținut un curs special menit să-i ajute pe deputații Parlamentului European în prevenirea cazurilor de apropouri, provocări și constrângeri cu caracter indecent.

BUCUREȘTI, 7 nov - Sputnik. Doar 19 dintre 751 de aleși au considerat că este de datoria lor să fie prezenți în auditoriu, transmite EUobserver

În octombrie 2017 președintele Parlamentului European, Antonio Tayani, le-a promis deputaților ”cele mai aspre sancțiuni” pentru hărțuire sexuală, îndemnând funcționarii organului legislativ să denunțe orice derapaj.

După ce în presă au apărut informații despre cazuri de ”comportament indecent” al europarlamentarilor, Președintele și conducerea de vârf au fost obligați, printr-o rezoluție PE, să investigheze fiecare episod. Reprezentanta Marii Britanii, Margot Parker, a precizat că este vorba despre 15 colegi și a cerut ca numele lor să fie date publicității.

Surse neoficiale comunică că cei mai ”vulcanici” sunt unii deputați din Franța și Italia cu care ”nu face să urci în ascensor în absența altor persoane”.

În prezent ”codul bunei conduite” este expus într-o broșură editată și pusă la dispoziția membrilor PE. 

51
Tagurile:
dezinteres, hărțuire sexuală, Deputați, Parlamentul European
Tematic
Violențe sexuale la Berlin în noaptea de Revelion
Guvernul britanic, lovit de un scandal porno
China a publicat un raport despre drepturile omului în SUA
Hărţuirea pierde teren, sancţionarea ei - dimpotrivă
Europa "civilizată": politician de prin rang, hărțuit sexual la reuniune UE!

Загрузка...