Parlamentul European, 14 decembrie 2016

Amendament în Parlamentul European: ridicarea sancțiunilor antirusești

136
(reînnoit 12:19 07.11.2018)
Parlamentului European i-a fost propus un amendament la raportul anual cu privire la realizarea politicii externe comune a UE în care se prevede anularea sancțiunilor impuse Rusiei.

BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik. În Parlamentul European a fost propus spre examinare un amendament cu privire la ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, la raportul anual despre realizarea politicii externe a UE, potrivit proiectului documentului.

Sanctiuni
© Sputnik / Владимир Сергеев

Proiectul anual de realizare a politicii comune externe și de apărare a UE, înaintat de comisia pentru afaceri internaționale urmează a fi supus votului în PE. La etapa actuală a procedurii, deputații propun amendamente.

Deputatul din partea Italiei Mario Borghesio a propus un amendament la punctul 16 a documentului, în care se vorbește despre necesitatea unei noi abordări în relațiile UE cu vecinii din Est.

“PE consideră că o consolidare a relațiilor corespunde intereselor comune a UE și Rusiei, conform normelor internaționale; de asemenea, consideră necesară anularea sancțiunilor impuse Rusiei, care nu realizează nimic în afară de o criză economică, afectând exportatorii, și sporește instabilitatea în politica externă și apărare”, se spune în amendament.

Un alt deputat, Johannes Cornelis van Baalen, a propus un alt amendament la raport, în care propune Parlamentului Europeană, dimpotrivă, “să prelungească sancțiunile UE împotriva Rusiei, până când Rusia va respecta acordurile de la Minsk”, insistând “ca UE să lase deschisă varianta introducerii etapizate a altor sancțiuni, în cazul în care Rusia va continua să încalce dreptul internațional”.

136
Tagurile:
raport, Rusia, sancțiuni, Parlamentul European
Tematic
MAE al Rusiei a observat că SUA adoptă sancțiuni în ajunul marilor sărbători naționale
Mari companii americane se opun înăspririi sancțiunilor împotriva Rusiei
UE a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza podului spre Crimeea
Rusia va răspunde simetric la noile sancțiuni ale SUA
UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei
Trump dă undă verde pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei

Загрузка...