Întâlnirea între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Donald Trump, la Helsinki

Putin și Trump vor schimba formatul negocierilor din cauza lui Macron

237
(reînnoit 14:31 06.11.2018)
Vladimir Putin și Donald Trump sunt nevoiți să-și schimbe formatul întrevederii la solicitarea președintelui francez, Emmanuel Macron.

BUCUREȘTI, 6 nov – Sputnik. Formatul întrevederii dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologului său american, Donald Trump, la Paris va fi modificat la solicitarea liderului francez, Emmanuel Macron, anunță publicația Kommersant, cu referință la o sursă diplomatică.

Potrivit sursei citate, liderul francez este îngrijorat că negocierile dintre Moscova și Washington ar atrage o atenție mai mare decât toate evenimentele planificate pe subiectele de bază – o sută de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial.

„Emmanuel Macron a solicitat Moscovei și Washingtonului să nu desfășoare negocieri în format deplin la Paris, pentru a nu “eclipsa” evenimentele planificate de Palatul Élysée”, menționează sursa.

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitryi Peskov, anunțase că Putin și Trump urmează să se întâlnească la Paris, însă discuțiile vor fi “în picioare”, din cauza formatului evenimentului.

Ultimele discuții bilaterale între Putin și Trump au avut loc în iulie, la Helsinki. Până atunci, cei doi lideri s-au întâlnit în cadrul unei conferințe internaționale: summitul G20 de la Hamburg din iulie 2017 și summitul CEAP din Da Nang, în noiembrie a aceluiași an.

237
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța, negocieri, Paris, Donald Trump, Vladimir Putin
Tematic
Scrisoarea lui Trump pentru Putin a ajuns la Moscova, nu și la destinatar
Armistițiul din 11 noiembrie 2018: Putin ar putea merge la Paris, unde va fi și Trump
Putin se bucură de o încredere internațională mai mare decât Trump
Putin va avea o întâlnire cu Trump pe 11 noiembrie la Paris
Kremlinul dezvăluie scopul principal al următoarei reuniuni Putin-Trump de la Paris
Trump nu este sigur că va avea o întrevedere cu Putin la Paris

Загрузка...