Twitter

Twitter a eliminat zeci de mii conturi, în legătură cu alegerile din SUA

60
Twitter a eliminat mai multe conturi prin intermediul cărora oamenii erau îndemnați să ignore alegerile intermediare din SUA.

BUCUREȘTI, 3 nov – Sputnik. Rețeua de socializare Twitter a eliminat mii de profiluri prin intermediul cărora erau răspândite îndemnurile de ignorare a alegerilor intermediare din SUA, anunță Bloomberg.

“Am eliminat un șir de conturi pentru tentativele de răspândire a unor informații false în regim automat, ceea ce reprezintă o încălcare a politicii noastre. Am identificat rapid această activitate și sursa ei”, a declarat reprezentantul companiei.

Profilurile erau prezentate drept conturi ale membrilor Partidului Democrat. Potrivit Twitter, compania s-a ocupat cu eliminarea unor astfel de conturi între septembrie și octombrie.

La rândul său, agenția Reuters a anunțat că rețeaua de socializare a eliminat peste zece mii de profiluri.

Anterior,  Twitter a anunțat că în legătură cu alegerile din SUA va contracara activitatea profilurilor care publică intenționat informații eronate.

Așa, în august au fost eliminate aproximativ 50 de conturi, care se poziționau drept pagini oficiale ale Partidul Republican din mai multe state. De asemenea, Twitter a adoptat măsuri în raport cu postările care vizează alegerile și subiectele politice răspândind informații eronate despre un partid sau altul.

Alegerile în congresul SUA vor avea loc 6 noiembrie. Urmează să fie aleși membrii ai camerei reprezentanților (435) și peste o treime din senat (35 din cei 100 de membri).

60
Tagurile:
SUA, Twitter
Tematic
Amenințările lui Trump pe Twitter au îmbogățit bugetul Rusiei - mass-media
Contul Twitter al Julian Assange nu mai funcționează
Kremlinul a reacționat la mesajele postate de Trump pe Twitter
„Nu mai există amenințare nucleară din partea Coreei de Nord” - Trump pe Twitter

Загрузка...