Donald Trump

Trump a anunțat noi sancțiuni, inspirat de Game of Thrones

181
(reînnoit 19:44 02.11.2018)
Inspirat de serialul Game of Thrones, Donald Trump anunță introducerea noilor sancțiuni împotriva Iranului.

BUCUREȘTI, 2 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat introducerea noilor sancțiuni împotriva Iranului, publicând în Twitter un afiș realizat în stilul serialului “Game of Thrones”.

Anterior, ministrul Finanțelor al SUA, Steven Mnuchin, a anunțat că începând cu ziua de luni, Washingtonul va introduce în lista sancțiunilor peste 700 de companii în cadrul măsurilor restrictive anti-iraniene.

​La rândul său, Trump a publicat o imagine cu mesajul: “Sancțiunile sunt tot mai aproape” (“Sanctions are coming”), cu aluzia la sloganul din “Game of Thrones” – “Iarna e tot mai aproape” (“Winter is coming”).

În mai, SUA au anunțat despre părăsirea acordului nuclear cu Iranul și restabilirea tuturor sancțiunilor împotriva Teheranului. Washingtonul a menționat că intenționează să reducă la zero exportul petrolului iranian.

Ceilalți semnatari ai acordului nuclear cu Iranul, inclusiv Rusia, au criticat decizia SUA și a îndemnat părțile să respecte condițiile înțelegerii.

181
Tematic
Tupeu! Hackerii cer producătorilor "Game of Thrones" bani pentru 6 luni de muncă
Arya Stark a dezvăluit data premierei noului sezon al Game of Thrones
Fostul soț al actriței din “Game of Thrones” a ajuns cerșetor
Detaliile noului sezon al "Urzeala Tronurilor". O schimbare surprinzătoare
Israel: Teheranul încalcă acordul nuclear. Iran: Statul evreu elaborează arma atomică
Imagine simbol

Pașaportul considerat cel mai prestigios în vremurile Covid-19

237
(reînnoit 19:36 08.07.2020)
UE interzice cetăţenilor Statelor Unite și Braziliei să intre pe teritoriul său din cauza pandemiei, astfel că aceste pașapoarte și-au pierdut prestigiul în ceea ce priveşte mobilitatea internațională, potrivit Henley & Partners. Ţara care rămâne privilegiată.

BUCUREŞTI, 9 iul - Sputnik, Doina Crainic. În noua realitate în care omenirea este afectată de Covid-19, mobilitatea globală se schimbă și ea. În timp ce japonezii rămân principalii câștigători în ceea ce privește călătoriile internaționale, în special poziția americanilor și a brazilienilor în această privinţă s-a deteriorat, arată, într-un comunicat de presă recent, Henley & Partners, o companie de consultanță globală în materie de cetățenie și reședință.

Această schimbare este determinată în special de măsurile luate de UE în contextul pandemiei în aceste trei țări.

Henley & Partners își actualizează periodic indexul Henley Passport, un clasament al celor mai prestigioase pașapoarte în ceea ce priveşte libertatea de a călători în diferite țări ale lumii fără viză, în baza datelor furnizate de Asociația Internațională a Transportului Aerian.

„Deși acest lucru nu se reflectă în ultimul clasament, care nu ține cont de interdicția temporară a călătoriilor în UE, clasamentul reflectă libertatea de călătorie în prezent a deținătorilor anteriori de paşapoarte de prestigiu”, se precizează în document, citat de Sputnik France

În ciuda ridicării treptate a restricțiilor privind mobilitatea pentru cetățenii din țările terțe, accesul cetăţenilor ruși, americani și brazilieni este în continuare refuzat pe teritoriul UE. În special pașaportul american, aflat în mod normal în top 10 și care oferea dreptul de acces fără viză către 185 de destinații, a fost afectat. În contextul interzicerii accesului în UE, americanii au aproximativ același nivel de libertate de a călători ca şi uruguayenii și mexicanii, care se află pe locul 28, respectiv 25.

Același lucru este valabil și în cazul Braziliei, care apare pe locul 19 în ultimul indice, ţară care, în acest context, se află pe o poziţie similară cu Paraguay, care ocupă locul 36. De asemenea, trebuie menționat că poziţia pașaportului rusesc nu s-a schimbat în acest clasament: se află tot pe locul 51, cu 118 destinații accesibile fără viză.

Cu posibilitatea de acces în 191 de țări, Japonia este lider în clasament, iar Singapore rămâne pe locul doi (190).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

237
Tagurile:
COVID-19, Pașaport
Tematic
Cine poate obține pașaport al cetățeanului Republicii Moldova, în procedură simplificată
Care este țara cu cel mai "puternic" pașaport din lume
Republica Moldova: Câți moldoveni cu pașaport românesc au votat la prezidențiale
Tot ce trebuie să știi dacă vrei să îți faci pașaport românesc
Ucraina: operațiunea SBU împotriva unui funcționar cu pașaport românesc

Загрузка...
Логотип Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ). Архивное фото

Critici dure la adresa SUA după retragerea țării din OMS

96
(reînnoit 19:26 08.07.2020)
Oficiali din Germania și China critică dur retragerea SUA din OMS, arătând consecințele grave ale acestei decizii.

BRUXELLES, 8 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul Sănătăţii din Germania, Jens Spahn, a calificat astăzi drept un „regres dureros pentru cooperarea internaţională” notificarea formală a retragerii SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

”În lupta împotriva pandemiei este nevoie de mai multă cooperare, nu de mai puţină”, a arătat ministrul german în mesajul său de pe Twitter.

Spahn a anunțat însă o contraofensivă, și anume că Uniunea Europeană va propune reforme pentru consolidarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, adică într-o direcție contrarie izolaționismului american.

China, la unison cu Germania în criticarea SUA

Și Beijingul a criticat astăzi Statele Unite pentru retragerea din OMS, avertizând că decizia va avea consecinţe grave pentru ţările în curs de dezvoltare.

Mai mult, China a cerut comunităţii internaţionale să sprijine mai mult OMS, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian.

Pozițiile critice ale Berlinului și Beijingului față de SUA au survenit ca urmare a acțiunii SUA care au notificat ieri secretariatului general al ONU retragerea SUA din OMS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
OMS, SUA
Tematic
OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video
OMS raportează un nou record de îmbolnăviri la nivel global: SUA, cea mai afectată țară
OMS este interesată de vaccinul dezvoltat de Rusia
OMS: șanse mici unui nou val COVID-19 puternic – dar următoarele săptămâni vor fi critice
OMS, interesat de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului

Загрузка...

Rail Baltica: cum moare proiectul preferat al NATO și UE

0
Proiectul feroviar Rail Baltica se află din nou sub semnul întrebării. Lituania vrea să-și păstreze controlul asupra magistralei după finalizarea lucrărilor. Din cauza acestei poziții, proiectul ar putea să nu mai fie finalizat.

Rail Baltica este un proiect de construcție a unei magistrale feroviare de mare viteză în Europa. Calea Ferată va porni din Berlin și va trece prin Varșovia, Kaunas, Vilnius și Riga, până la Tallinn, unind în acest fel Germania și Polonia cu țările Baltice.

Noua cale ferată urma să fie lansată în anul 2025, însă ulterior demararea proiectului a fost amânată pentru un an. Acum există riscul ca proiectul de miliarde să nu mai fie realizat. Despre motivele eșecului proiectului favorit al NATO și Uniunii Europene aflați în materialul video realizat de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
UE, NATO, Țările Baltice

Загрузка...