Brexit

Români în UK. Predicţie privind evoluţia negocierilor pentru Brexit: „Teroarea va învinge”

655
(reînnoit 16:15 01.11.2018)
Fostul ministru pentru Brexit, David Davis, a prezis că „teroarea va învinge” în negocierile cu privire la Brexit.

BUCUREŞTI, 1 nov – Sputnik, Doina Crainic. Dezvăluindu-şi opinia cu privire la rezultatul negocierilor cu Bruxelles-ul, David Davis a spus că Marea Britanie va ceda în faţa „fricii iraționale” create de perspectiva unui divorț fără acord.

Fostul ministru pentru Brexit consideră că se va ajunge la un acord, dar ar putea fi respins în parlamentul britanic.

„Teroarea va învinge. Frica pe care o creează perspectiva [unui Brexit] fără acord – cred că nu am avut oportunitatea să vorbim prea mult despre acest lucru –, dar cred că este o frică irațională cu privire la o ieşire fără acord sau la un acord cu OMC (Organizația Mondială a Comerțului). [Această frică] va învinge şi va exista un acord. Însă probabil va fi nevoie să treacă prin aprobări de câteva ori, probabil că un acord va fi aprobat la Bruxelles și nu va fi aprobat la Westminster”, a declarat David Davis, citat de Sky News.

Negocierile trebuie să înceapă în mod serios după ce deputații vor vota bugetul în această săptămână.

Un summit al liderilor UE care va fi organizat în decembrie este considerat de UE ca fiind ultima şansă practică pentru încheierea unui acord privind Brexit.

Davis, care a vorbit la un eveniment organizat de Institutul de Afaceri Economice la care au participat deputați importanţi din DUP, a fost rugat să facă preziceri cu privire la procesul Brexit.

655
Tagurile:
prognoză, negocieri, Brexit, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Brexit: există 50%-50% şanse pentru un nou referendum
Românii din Marea Britanie. Brexit, cel mai teribil scenariu - inevitabil
Acordul BREXIT „este finalizat 95%” – subiectul zilei la Bruxelles
Peste 1 milion de britanici au semnat Petiţia pentru al 2-lea Referendum Brexit
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

324
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

324
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

298
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

298
Tagurile:
Iran

Загрузка...