Întrevederea Merkel-Putin

Presa germană: Rusia se va bucura de plecarea lui Merkel

181
(reînnoit 13:36 31.10.2018)
Singura țară care se bucură de plecarea cancelarului german, Angela Merkel, este Rusia susține jurnalistul german Christoph Von Marschall.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Intenția anunțată de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, de a părăsi arena politică a fost tratată cu îngrijorare în lume și doar cu bucurie în Rusia, afirmă într-un articol jurnalistul publicației germane Der Tagesspiegel, Christoph Von Marschall.

Potrivit lui, Merkel este foarte populară în întreaga lume, iar Germania apare ca un partener de nădejde în procesul de reglementare a diverselor conflicte. În plus, Germania este a patra economie a lumii și principala putere în cadrul UE și orice ar face ea, acest lucru se răsfrânge asupra vecinilor și partenerilor ei.

Sfârșitul carierei politice a cancelarului nu este tratat cu un sentiment de ușurare, ci îngrijorare, din cauza pierderii unor garanții și a unei stabilități, menționează autorul. Merkel are capacitatea de a aduce pace, știe să comunice calm cu politicieni scandaloși și a contribuit la rezolvarea mai multor probleme europene.

Totuși, afirmă Marschall, singura țară care se va bucura de plecarea cancelarului german va fi Rusia, pentru că Merkel a unit în jurul ei toată Europa în problema sancțiunilor antirusești. Ea a personificat acordurile la care s-a ajuns în urma negocierilor de la Minsk și alte summituri.

“Merkel poate reaminti întotdeauna partenerilor ei despre existența acestora, însă odată cu plecarea ei totul se va termina”, subliniază autorul.

181
Tagurile:
Rusia, Cancelar, Germania, Angela Merkel
Tematic
Agenda întâlnirii Merkel-Putin de la Meseberg: Kremlinul vine cu precizări
Putin va discuta cu Merkel crizele din Siria și Ucraina
Putin, la întâlnirea cu Merkel: Rusia este un furnizor de gaze în Europa de încredere
„Sincronizarea ceasurilor”: Despre ce au discutat Putin și Merkel la Schloss Meseberg
Merkel, în calitate de vocalistă, le dă replica dansatorilor Putin și Netanyahu. VIDEO
Putin, Erdogan, Merkel și Macron, în discuţii privind Siria la Istanbul (VIDEO)
Conferinţă de presă a lui Macron, Merkel, Putin şi Erdogan la Istanbul

Загрузка...