Armata germană

O bună parte a tehnicii militare a armatei germane nu este funcțională

221
(reînnoit 11:04 31.10.2018)
Cea mai mare parte a tehnicii militare germane care a intrat în dotarea armatei în 2017 nu este funcțională, se spune într-un raport al Ministerului Apărării al Germaniei.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului Apărării din Germania, Peter Tauber, a anunțat că doar o treime din tehnica militară, intrată în dotarea armatei în anul 2017, poate fi considerată funcțională, scrie ziarul german Stuttgarter Nachrichten.

Din 97 de mașini militare doar 38 pot fi utilizate, adică 37 la sută din numărul total. Cu toate acestea, armata germană își propune să ridice rata de funcționalitate până la 70 la sută.

“Considerăm în continuare că industria trebuie să atingă cât mai repede indicatorii stabiliți”, se spune în raportul lui Tauber.

Ministerul este îngrijorat cel mai mult de starea mașinilor infanteriei “Puma” – din 71 de unități date în exploatare doar 27 sunt gata de luptă.

În afară de aceasta, Ministerul Apărării este nemulțumit de avioanele militare de transport Airbus A400M – din opt doar patru sunt funcționale, iar din toate cele patru avioane de luptă „Eurofighter”, intrate în dotarea armatei, doar unul este funcțional.

Armata germană
© AP Photo / Sava Radovanovic

În opinia jurnaliștilor germani, problemele sunt determinate de angajarea Germaniei în mai multe operațiuni militare ale NATO – armata germană participă la 15 misiuni ale Alianței.

Anterior, expertul The National Interest a calificat starea forțelor navale germane rușinoasă pentru cea mai bogată țară din Europa. În opinia specialiștilor, din cauza unei finanțări insuficiente și planificarea proastă, flota germană nu este în stare să-și îndeplinească principale misiuni.

221
Tagurile:
avioane de luptă, Armata, Tehnica militară, Germania
Tematic
Germania își face armată cu România
Un raport șocant al armatei germane prezice colapsul UE până în 2040
Pe butuci: armata germană, incapabilă să facă față misiunilor NATO

Загрузка...