Ministrul Apărării al Chinei, Wei Fenghe,  la cea de-a VII-ea Conferință pentru Securitatea Internațională de la Moscova

China gata recurgă la forță armată în cazul separării Taiwanului

315
(reînnoit 17:05 25.10.2018)
Forțele armate ale Chinei sunt gata să întreprindă orice măsuri în cazul existenței unor tentative de separare a Taiwanului de China.

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Forțele armate ale Chinei vor întreprinde orice măsuri necesare în cazul în care cineva va încerca să separe Taiwanul de China, a declarat joi ministrul Apărării al Chinei, Wei Fenghe.

“Dacă cineva va încerca să separe Taiwanul de China, atunci forțele armate ale Chinei nu vor șovăi și vor întreprinde toate măsurile necesare”, a declarat Wei Fenghe, într-un discurs rostit la Forumul Internațional de Securitate de la Xiangshan.

Relațiile oficiale între guvernul central al Chinei și provincia insulară au fost întrerupte în 1949, după ce forțele Kuomintang, conduse de Chiang Kai-shek, au fost învinse de comuniștii chinezi, s-au retras pe Taiwan. Contactele de afaceri și informale între Taiwan și China continentală au fost reluate în anii 80 ai secolului trecut. De la începutul anilor 90, părțile au început să contacteze prin intermediul organizațiilor neguvernamentale – Asociația pentru dezvoltarea relațiilor prin strâmtoarea Taiwan și Fundația din Taipei pentru schimburi prin strâmtoare.

Republica Moldova și România nu recunosc independența acestei provincii.

315
Tagurile:
Război, Taiwan, China
Tematic
Dolarul american se va prăbuși complet din cauza războiului comercial cu China
Porumbeii spioni: China lansează dronele-pasăre - FOTO
E timpul să profităm. A început războiul comercial SUA-China, Hai România!
China renunță la negocierile comerciale cu SUA - escaladarea amenințărilor tarifare
Care sunt șansele de succes a SUA în conflictul cu Rusia și China?
Știrea nopții: Șeful Interpolului, dispărut de câteva zile, este reținut în China
China ar putea lansa o „Lună artificială” în spațiu
Declarație: Un război între SUA și China este foarte probabil

Загрузка...