Soldiers of the People's Liberation Army (PLA) of China arrive on their armoured vehicles at Tiananmen Square during the military parade marking the 70th anniversary of the end of World War Two, in Beijing, China, September 3, 2015.

Declarație: Un război între SUA și China este foarte probabil

618
(reînnoit 12:47 25.10.2018)
Peste 15 ani SUA ar putea fi implicate într-un război cu China, susține generalul american în retragere, Ben Hodges.

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. General-locotenentul armatei SUA în retragere, fostul comandant al forțelor terestre în Europa, Ben Hodges, a declarat la Forumul pentru Securitate din Varșovia că probabilitatea declanșării unui război cu China în următorii 15 ani este foarte mare, anunță Sputnik International.

Fostul general a îndemnat Europa să acorde o atenție mai mare propriei securități, pentru că SUA se vor concentra asupra regiunii Oceanului Pacific și „amenințării chineze”.

„Statele Unite au nevoie de un pilon european foarte puternic. Cred că peste 15 ani – nu este inevitabil, însă există o mare probabilitate ca SUA să fie într-o stare de război cu China”, a declarat generalul.

Hodges a adăugat că în pofida schimbărilor priorităților geopolitice, angajamentul SUA față de Alianța Nord-Atlantică rămâne unul de nezdruncinat.

Potrivit unui sondaj realizat de Military Times, peste o jumătate din militarii americani consideră că țara lor va fi implicată într-un război de proporții.

618
Tagurile:
Război, SUA, China
Tematic
China către SUA: vedeți-vă de propriile voastre probleme
Război comercial: China pune ultimatum SUA
E timpul să profităm. A început războiul comercial SUA-China, Hai România!
China și Germania, alianță împotriva SUA? O nouă etapă în războiul comercial
Tensiuni maxime între China și SUA. Beijingul amenință cu măsuri dure
China renunță la negocierile comerciale cu SUA - escaladarea amenințărilor tarifare
Care sunt șansele de succes a SUA în conflictul cu Rusia și China?

Загрузка...