Polițist american

Bombe trimise prin poştă la Casa Albă, Hillary Clinton și Obama

78
Dispozitive explozive au fost găsite în corespondența trimisă către Casa Albă, către fostul președinte Barack Obama și fostul secretar de stat Hillary Clinton, a anunţat miercuri Serviciul Secret.

BUCUREŞTI, 24 oct – Sputnik, Doina Crainic. Dispozitivele erau similare cu cele găsite luni la domiciliul miliardarului George Soros, iar autoritățile federale investighează dacă există vreo legătură între acestea, au declarat doi funcţionari însărcinaţi cu aplicarea legii.

Într-un comunicat, Serviciul Secret a declarat că „a interceptat două pachete suspecte adresate protectorilor Serviciului Secret”, care au fost identificați ca fiind doamna Clinton și Obama, potrivit New York Times.

Dispozitivul care urma să ajungă la Hillary Clinton în Westchester County a fost descoperit marți de un angajat al Serviciului Secret care examinează pachetele trimise prin poştă, se mai precizează în comunicat. Pachetul adresat lui Obama a fost interceptat de personalul Serviciului Secret din Washington, DC, în dimineaţa zilei de miercuri.

„Pachetele au fost imediat identificate, în timpul procedurilor de rutină de analizare a corespondenţei, ca fiind potențiale dispozitive explozive și au fost manipulate în mod corespunzător. Protectorii nu au primit pachetele și nu au fost expuși riscului de a le primi”, precizează Serviciul Secret.

​În comunicat se mai menţionează că agenția „a inițiat o investigație penală amănunţită, care va mobiliza toate resursele federale, statale și locale disponibile pentru a determina sursa pachetelor și pentru a identifica persoanele responsabile”.

De asemenea, în dimineața zilei de miercuri, birourile CNN din Manhattan au fost evacuate după găsirea unui pachet suspect.

​În cazul lui Soros, un angajat a observat pachetul și a chemat poliția, care i-a alertat pe agenţii însărcinaţi cu aplicarea legii federale. Anchetatorii au descoperit o bombă în interiorul pachetului și au detonat-o ca măsură de precauție.

Chappaqua, unde se află reşedinţa lui Bill şi Hillary Clinton, se află la aproximativ 20 de minute de Bedford, orașul unde locuieşte Soros. Ambele oraşe se află la aproximativ o oră depărtare de New York.

UPDATE: Serviciul Secret al SUA a anunțat pe Twitter că au fost descoperite două pachete suspecte - unul la New York, iar altul la Washington. Informația apărută anterior cu privire la descoperirea celui de-al treilea pachet suspect care ar fi destinat Casei Albe este "incorectă". 

Pe 6 noiembrie 2018 vor avea loc alegeri în Congresul SUA. Republicanii controlează Camera Reprezentanților și Senatul, cele două Camere care formează Congresul SUA. Experții sugerează că alegerile ar putea aduce un „val” de democrați în Congres.

78
Tagurile:
Casa Albă, Geroge Soros, Hillary Clinton, Bomba
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

184
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

184
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

129
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

129
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...