Somalia

Schimbările climatice reprezintă o „amenințare asupra existenței” cum era Germania nazistă

83
(reînnoit 19:54 22.10.2018)
Candidatul pentru Camera Reprezentanților a Congresului SUA Alexandria Ocasio-Cortez a declarat că schimbările climatice reprezintă o „amenințare la adresa existenței” cum era Germania nazistă în al Doilea Război Mondial.

BUCUREŞTI, 22 oct – Sputnik, Doina Crainic. Candidatul socialist democrat pentru Camera Reprezentanților a Congresului SUA Alexandria Ocasio-Cortez a luat cuvântul vineri, în cadrul unui eveniment de campanie.

„Vorbim despre amenințări la adresa existenţei, ultima dată când ne-am confruntat cu o amenințare cu adevărat majoră la adresa ţării noastre a fost în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceea ce am făcut atunci a fost că am ales să mobilizăm întreaga noastră economie și să industrializăm întreaga noastră economie și am pus la lucru mii, dacă nu chiar milioane de oameni, pentru apărarea țărmurilor noastre și a acestei țări”, a declarat Alexandria Ocasio-Cortez, potrivit RT

Ea a adăugat că „trebuie să facem același lucru pentru a ajunge să avem 100% energie regenerabilă”.

Ocasio-Cortez, în vârstă de doar 29 de ani, cunoscută pentru viziunile sale progresiste, a intrat în atenţia publicului după ce a câștigat o victorie-surpriză în fața republicanului Joe Crowley.

Cortez a participat la campanie cu Bernie Sanders anul acesta, pentru a promova candidații de extrema stângă, dar a refuzat joi să sprijine posibila sa candidatură la prezidențiale în 2020. Sanders a refuzat, de asemenea, să o susțină pe Ocasio-Cortez în confruntarea cu Crowley – deşi aceasta s-a implicat în campania sa din 2016.

Ocasio-Cortez pledează în campania sa pentru servicii medicale pentru toți, dreptul la locuință ca drept al omului, pentru un control mai strict asupra armelor, reforma justiției penale și pentru desfiinţarea Agenției pentru Imigraţie și Apărarea Vămilor (ICE).

Dacă Ocasio-Cortez va câștiga în noiembrie, va fi cea mai tânără femeie aleasă în Congres.

83

Загрузка...