Beyerns Ministerpräsident Horst Seehofer

Sondaj: peste 64% din nemți vor demisia liderului CSU

77
(reînnoit 17:35 22.10.2018)
Majoritatea nemților susțin ideea demisiei ministrului Afacerilor Interne al Germaniei, Horst Seehofer, din cauza rezultatelor slabe obținute în alegerile parlamentare din Bavaria.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Peste 60 la sută din nemți se pronunță pentru demisia lui Horst Seehofer din funcția de Ministru al Afacerilor Interne și președinte al Uniunii Social-Creștine (CSU), relevă datele unui studiu realizat de institutul Forsa, la comanda posturilor de televiziune RTL/n-tv.

Potrivit rezultatelor sondajului, 64 la sută susțin ideea demisiei lui Seehofer. În opinia lor, acesta poartă răspundere pentru rezultatul slab al CSU la alegerile parlamentare din landul Bavariei. Nici în Bavaria rezultatele nu sunt mai bune – aici 62 la sută din numărul total al respondenților și 67 la sută din susținătorii CSU consideră că demisia lui Seehofer din ambele funcții este necesară.

Anterior, la postul de televiziune Bayerischer Rundfunk, Seehofer a anunțat despre posibila sa demisie din funcția de președinte al CSU, în legătură cu rezultatele slabe obținute de partid în alegerile legislative regionale.

“În curând îmi voi părăsi funcția”, a declarat el.

Alegerile în parlamentul din Bavaria au avut loc pe 14 octombrie. Potrivit rezultatelor preliminare, CSU – partenerul-cheie al CDU, condusă de Angela Merkel, a învins în alegerile din Bavaria, înregistrând unul din cele mai proaste rezultate din istorie – doar 37,2 la sută din voturi. În acest fel, CSU obțin 85 din cele 205 mandate de deputat, pierzând monopolul puterii în land și posibilitatea de a forma de sine stătător guvernul. În alegerile din 2013, CSU obținuse 47,7 la sută din voturi.

Anterior, presa a scris despre o posibilă demisie a lui Seehofer din ambele funcții – ministru și președinte de partid în legătură cu tensiunile din interiorul alianței CDU/CSU, legate de subiectul politicii migraționiste.

77
Tematic
Merkel a primit un ultimatum din partea CSU. Ce decizie a luat cancelarul
Trump o atacă pe Merkel și susține pozițiile CSU și AfD
Reacția lui Merkel la eșecul din Bavaria: oamenii și-au pierdut încrederea
Alegerile din Bavaria: aliații Merkel eșuează, AfD intră în legislativul regional
A fost dat startul alegerilor parlamentare din Bavaria
Moody's places Spain's Aa2 long-term sovereign rating on CreditWatch

Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021

15
Guvernul spaniol a anunţat aprobarea marţi a extinderii până la 31 ianuarie 2021 a schemei naţionale de protecţie a muncii, de care au beneficiat milioane de angajaţi de la mijlocul lunii martie, când au fost impuse măsuri severe împotriva pandemiei de coronavirus.

BUCUREŞTI, 29 sept - Sputnik. Schema naţională de protecţie a muncii, prin care va fi limitat numărul concedierilor, urmează să fie extinsă până la 31 ianuarie 2021, au declarat marţi surse din Ministerul Muncii.

© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

Principalul grup de lobby din Spania, CEOE, trebuie să aprobe acordul, însă Guvernul va adopta extinderea schemei, care ar urma să expire miercuri, potrivit stiridiaspora.ro.

Milioane de angajaţi au beneficiat până acum de schema naţională de protecţie a muncii, iar după ridicarea restricţiilor la finalul lunii iunie, mulţi şi-au reluat activitatea.

În august, numărul celor cuprinşi în schema de protecţie a muncii a scăzut cu 27%, ajungând la 812.438. De asemenea, numărul şomerilor a crescut cu 740.000 faţă de aceeaşi perioadă în 2019, ajungând la 3,80 milioane persoane.

Tot în august, ministerul spaniol al Muncii a anunţat că rata şomajului în Spania a urcat la 15,33% în trimestrul doi din 2020, fiind cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.

15
Tagurile:
Spain
Tematic
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Aveți treabă în Spania? Atenție la date grave despre epidemia de COVID-19!
Mulți răniți și evacuare în masă după ce un hotel din Spania a luat foc

Загрузка...
Elon Mask

Elon Musk şi familia sa refuză vaccinul împotriva Covid-19

114
Elon Musk, fondatorul companiilor SpaceX și Tesla, a declarat că nici el, nici familia sa nu vor accepta, probabil, vaccinul împotriva coronavirusului. De asemenea, el l-a criticat pe Bill Gates şi a mai spus că măsurile de blocare din întreaga lume sunt „neetice”.

BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik. Vorbind în timpul unui interviu, miliardarul Elon Musk, în vârstă de 49 de ani, a declarat că nici el, nici copiii săi nu sunt expuși riscului de a contracta Covid-19 și, prin urmare, este puțin probabil să aibă nevoie de vaccin.

„Este o situație în care nimeni nu câştigă. [Pandemia] mi-a slăbit încrederea în umanitate, toată această chestiune (…), iraționalitatea oamenilor în general”, a spus Musk, citat de RT

De asemenea, el a criticat măsurile de blocare din întreaga lume și, în special, din SUA, descriindu-le anterior ca fiind „neetice” și „arest de facto la domiciliu”.

Musk a mai spus că lockdown-urile pe scară largă au fost o greșeală și că numai persoanele cu risc ar trebui plasate în carantină „până când va trece furtuna”.

Când a fost întrebat cu privire la riscul la care sunt supuşi propriii săi angajați și familiile acestora şi ce va face dacă moare cineva, Musk a răspuns calm: „Toată lumea moare.”

„Am fabricat mașini în tot acest timp și a fost minunat”, a spus Musk despre compania Tesla, fabrica menţinându-şi ușile deschise şi sfidând astfel regulile de blocare. El a adăugat că SpaceX a fost pe deplin operațională pe tot parcursul pandemiei datorită autorizației sale de securitate națională.

„Cu toată această situaţie, nu am sărit o zi. Aveam autorizație de securitate națională pentru că făceam o muncă prin care asigurăm securitatea națională. Trimitem astronauți la stația spațială și înapoi”, a declarat acesta.

Musk s-a referit, de asemenea, la Bill Gates, spunând că criticile colegului său miliardar la adresa scepticilor privind blocarea sunt nefondate și deplasate.

„Gates a spus ceva despre mine, neștiind ce fac. De fapt, fabricăm mașinile de vaccinuri pentru CureVac, acea companie în care ai investit”, a explicat Musk, referindu-se la faptul că Tesla produce maşini pentru CureVac. Antreprenorul a mai menționat că lucrează în colaborare cu echipa de epidemiologi de la Harvard, care lucrează în prezent la studiile privind anticorpii Covid-19.
114
Tagurile:
vaccin, COVID-19, Elon Musk
Tematic
Vaccinare: actriță, mesaj ferm: ”Își doresc să ne îngrădească libertatea”
Vaccinare antigripală 2019: anunțul Ministerului Sănătății
Vaccinare 2020, ofițer de informații: ”Am o problemă cu obligativitatea”

Загрузка...
Primul vaccin împotriva coronavirusului

Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19

0
(reînnoit 18:16 29.09.2020)
Medicii americani ai centrului „Maimonides” s-au arătat interesați de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 29 sep – Sputnik. Peste o sută de lucrători medicali din centrul “Maimonides”, unul din cele mai de prestigiu instituții medicale din SUA, și-a manifestat interesul față de vaccinul rusesc “Sputnik V”, în timpul unui briefing online cu cercetătorii ruși din Centrul Gamaleia, se menționează într-un comunicat al Fundației Ruse pentru Investiții Directe (RFPI).

Din luna martie, Maimonides se află pe prima linia în lupta cu pandemia coronavirusului: centrul se află printre primele zece cele mai bune spitale din SUA pentru tratare a infarctului, altor patologii cardiovasculare, precum și a pneumoniei, iar în perioada pandemiei, s-a reprofilat în totalitate la tratamentului pacienților infectați cu coronavirus. Toți medicii, care au participat la briefing, dispune de o vastă experiență în tratarea COVIC-19.

În luna august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccinul din lume împotriva COVID-19, creat de Centrul Gamaleia, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI). Preparatul a primit denumirea de „Sputnik V”.

“Cercetătorii Centrului Gamaleia au relatat în povestit în detalii colegilor americani despre etapele de bază a elaborării vaccinului Sputnik V, inclusiv rezultatele testelor clinice efectuate, precum și despre desfășurarea a testelor clinice actuale, după înregistrare”, se subliniază în comunicat.

Savanții au subliniat avantajele platformei bazate pe vectorii adenovirusului uman, spre deosebire de tehnologiile neverificate, precum platforma în baza vectorului adenovirusului maimuței sau platform ARNm, care nu au studiat suficient pe obiectul unor efecte secundare, inclusiv efectele secundare asupra fertilității și riscurile unor boli oncologice.

De asemenea, cercetătorii au explicat medicilor americani despre modele bazate de o dublă vaccinare, cu utilizarea vectorului adenovirusului uman de serotipuri 5 și 26. Acest model reprezintă o tehnologie a unică a Centrului Gamaleia, care deosebește vaccinul Sputnik de alte vaccinuri, bazate pe platform vectorului adenovirusului uman, care utilizează doar o singură administrare.

0
Tagurile:
Rusia, vaccin, COVID-19, SUA
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19
Coreea de Sud a propus Rusiei dezvoltarea în comun a vaccinelor
O companie din SUA și-a suspendat testele vaccinului împotriva COVID-19

Загрузка...