Drapelul Italiei

Italexit: Majoritatea italienilor ar vota pentru ieşirea din UE

213
(reînnoit 18:50 18.10.2018)
Italia se dovedeşte a fi mai eurosceptică decât oricând, după ce un nou sondaj a arătat că majoritatea italienilor vor ca ţara lor să iasă din blocul european, din care fac parte 28 de state-membre.

BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit unui sondaj de opinie Eurobarometru comandat de Bruxelles, doar 44% dintre italieni ar vota pentru rămânerea în UE, în comparație cu media din statele membre, de 66%.

Cifra este chiar mai scăzută decât cea din Marea Britanie, unde majoritatea britanicilor (53%) va vota astăzi pentru rămânere dacă s-ar organiza un alt referendum, în timp ce doar 35% ar vota pentru ieşire, potrivit RT. Marea Britanie a anunțat în 2016 că se va retrage din bloc, după ce 51% dintre britanici au votat pentru Brexit.

De asemenea, Italia este singura țară din bloc în care majoritatea (45% faţă de 43%) consideră că ţara lor nu a avut beneficii în urma statutului ei de membru al UE, relatează Euronews.

Rezultatele diferă de cele publicate în iunie, în urma unui sondaj realizat de Ipsos, comandat de cotidianul italian Corriere della Sera, care a arătat că 55% dintre italieni ar vota în continuare pentru rămânerea în bloc, în ciuda scăderii încrederii în UE.

Comentând cu privire la rezultate, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a cerut blocului să-și intensifice eforturile pentru a convinge statele membre de importanța statutului de membru al UE.

„Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a dovedi că Uniunea știe să ofere răspunsuri eficiente la principalele probleme ale europenilor, precum imigrația, securitatea și șomajul”, a declarat el, potrivit cotidianului La Repubblica.

Deși studiul nu specifică ce anume a putut provoca o astfel de schimbare a atitudinii în rândul italienilor, este foarte probabil ca problema actuală a imigrației să fi avut un rol-cheie.

213
Tagurile:
Antonio Tajani, Bruxelles, Sondaj, Uniunea Europeană, Eurobarometru, Italia
Tematic
Parlamentul UE acuză administrația Trump de susținerea naționaliștilor din Europa
Șoc în Europa: atacurile UE la adresa românilor au trezit naționalismul la viață!
Liderii europeni, speriați rău de naționaliști! Au provocat revolta anti-UE și în România!
Șansa renașterii naționalismului românesc: naționaliștii europeni s-au lansat în cursă
Opinie: Italia își propune distrugerea Uniunii Europene
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

28
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
28
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...
Doses de vaccin

Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19

29
(reînnoit 20:07 24.01.2021)
Egiptul anunță că va înregistra în săptămâna care vine trei vaccinuri împotriva coronavirusului, printre care și cel rusesc - ”Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Egiptul intenționează să înregistreze trei vaccinuri împotriva coronavirusului în următoarele zile, inclusiv cel fabricat în Rusia, a declarat duminică ministrul Sănătății Hala Zayd.

"Am început să luăm măsuri pentru înregistrarea a trei vaccinuri - cel chinezesc, britanic și rusesc. În zilele următoare, vom primi noi loturi de vaccinuri, noile vaccinuri vor fi înregistrate", a declarat ministrul la o conferință de presă televizată.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Potrivit acesteia, autoritățile au semnat contracte pentru furnizarea a „100 de milioane de doze” de diferite vaccinuri. Ministrul a anunțat începerea unei campanii naționale de vaccinare. Medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, începând de luni.

Rusia este gata să livreze vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Egipt, este posibilă și transferul de tehnologii pentru producția acestuia pentru a stabili producția vaccinului în această țară arabă, a declarat serviciul de presă al ambasadei ruse pentru RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Sănătății din Egipt, peste 161 de mii de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în țară, peste 126 de mii de persoane s-au recuperat și 8902 de pacienți au decedat. Duminică seara, Ministerul egiptean al Sănătății a raportat 680 de cazuri noi de boală și 49 de decese cauzate de aceasta.

29
Tagurile:
Egipt, Sputnik V
Tematic
Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video

Загрузка...