Congresul american

Sondaj: democrații îi bat pe republicani în alegerile pentru congresul SUA

146
Candidații democrați au întrecut în sondaje candidații republicani în alegerile pentru congresul SUA.

BUCUREȘTI, 14 oct — Sputnik. Candidații Partidului Democrat depășesc în sondaje pe cei din Partidul Republican în alegerile pentru congresul american, relevă datele unui studiu efectuat de Washington Post și ABC News.

Alegerile pentru congresul american vor avea loc pe 6 noiembrie. Urmează să fie aleși membri ai camerei reprezentanților (435 locuri) și o treime din senat (35 din 100 de locuri).

Studiul vizează alegerile pentru camera reprezentanților. Sondajul a fost efectuat în perioada 8-11 octombrie, prin intervievare telefonică, pe un eșantion de 1,14 mii de persoane cu drept de vot. Marja de eroare constituie 3,5 la sută.

Potrivit rezultatele sondajului, democrații depășesc republicanii cu 11 puncte procentuale: primii sunt susținuți de 53 la sută din alegători, iar pentru cei din urmă — 42 la sută. Studiul arată că mai mulți americani (45 la sută) au încredere în democrați, în timp ce în republicani — 37 la sută.

Potrivit sondajului, nivelul popularității a președintelui Donald Trump se află la nivelul de 41 la sută, în creștere față de sondajele din august, când era susținut de 36 la sută.

Alegerile intermediare pentru congresul SUA, care vor avea loc pe 6 noiembrie, au o importanță crucială pentru viitorul politic al țării. Aceștia vor avea o influență nu doar asupra procesului de adoptare a legilor, dar și vor permite lansarea unei proceduri de impeachment împotriva actualului președinte, în cazul în care controlul asupra legislativului va trece în mâinile Partidului Democrat.

146
Tagurile:
alegeri, Congres, Partidul Democrat, Partidul Republican, Donald Trump, SUA
Tematic
Trump: SUA au rămas în urma Rusiei în dezvoltarea forțelor spațiale
Putin se bucură de o încredere internațională mai mare decât Trump
Erdogan dezvăluie cum a făcut front comun cu Merkel împotriva lui Trump
Trump mulțumește Rusiei, Iranului și Siriei pentru „decelerarea" atacului în Idlib
La ONU: Trump a menţionat Rusia o singură dată în discursul său
Trump va vorbi la ONU despre suveranitatea națiunilor
Trump a furnizat informaţii referitor la a doua întrevedere cu Kim

Загрузка...