Cenzură

În Danemarca au propus urmărirea penală a celor cu “poziții prorusești”

295
În Danemarca a fost propus un proiect de lege prin care exprimarea unei poziții prorusești ar putea fi piedepsită cu închisoarea.

BUCUREȘTI, 13 oct — Sputnik. Pe site-ul parlamentului Danemarcei a fost publicat un proiect de lege prin care se propune introducerea unei pedepse penale pentru poziții prorusești, anunță ziarul danez Berlingske.

Proiectul de lege "cu privire la măsurile de combatere a operațiunilor de influențare psihologică efectuate de serviciile străine" prevede o pedeapsă cu închisoare până la 12 ani închisoare pentru cetățenii Danemarcii în cazul în care afirmațiile lor în perioada campaniei electorale vor fi diferite de poziția oficială a autorităților, se spune în articolul publicației.

Ziarul prezintă și exemple de acțiuni care pot fi sancționate: imixtiunea în dezbaterile publice, precum și tentativele de influențare a procesului de luare a deciziilor.

"Sub incidența acestuia cade situația în care agentul al unui serviciu de informații străin spune că ar fi bine să fie schimbat becul din veceul unui local, iar directorul danez îi urmează sfatul", se menționează în articol.

În acest fel, un danez ar putea fi urmărit penal dacă va ajunge la concluzia că sancțiunile antirusești sunt dăunătoare pentru Danemarca, împărtășind această opinia în presă, afirmă ziarul. Același lucru se poate întâmpla în cazul exprimării unei opinii în favoarea realizării proiectului gazoductului Nord Stream-2.

În opinia autorului articolului, acest proiect de lege ar putea fi calificat drept o tentative de a speria societatea daneză, pentru că este vorba de dreptul la opinie a cetățenilor care se implică în dezbaterile politice, însă pot fi tratați ca propagandiști.

295
Tagurile:
Proiect de lege, Cenzură, Închisoare, Danemarca, Rusia
Tematic
În Danemarca se încearcă blocarea proiectului „Nord Stream -2”
Locuri de muncă în agricultură în Spania, Portugalia și Danemarca. Vezi ofertele
Danemarca: imigranții trebuie să sărbătorească Crăciunul ca să devină danezi
Danemarca transmite refugiaților: să agresezi femei pe stradă nu este OK
Un român exploatat în Danemarca a câștigat 115.000 de euro în instanță

Загрузка...