Marine Le Pen

Justiția franceză a adus acuzații mai dure împotriva lui Le Pen

137
(reînnoit 18:56 12.10.2018)
Justiția din Franța a înăsprit acuzațiile împotriva liderului partidului francez de dreapta Adunarea Națională, Marine Le Pen.

BUCUREȘTI, 12 oct — Sputnik. Justiția din Franța a înăsprit acuzații împotriva partidului de dreapta "Adunarea Națională", Marine Le Pen, în dosarul angajărilor fictive a unor consilieri ai deputaților europeni, anunță postul de radio Europe 1.

"Marine Le Pen s-a prezentat vineri în fața judecătorilor de instrucție a procuraturii Parisului, în dosarul angajărilor fictive ale unor consilieri a deputaților europeni… Potrivit persoanelor apropiate de ea, judecătorul a înăsprit acuzațiile împotriva președintelui Adunării Naționale, care au fost recalificate din cauza deturnării de fonduri publice", anunță postul de radio.

La începutul lunii iulie, anchetatorii din Paris au decis să înghețe 2 milioane de euro din dotațiile guvernului, pe care urma să le primească partidul Adunarea Națională, în rând cu celelalte partide franceză. Ancheta suspectează formațiunea de crearea unei scheme ilicite pentru deturnarea unor fonduri europene, care au fost destinate unor consilieri ai deputaților europeni.

În iulie, Curtea de Justiție din UE a confirmat decizia care obligă liderului partidului de dreapta Adunarea Națională, să returneze Parlamentului Europeană peste 300 de mii de euro, în cadrul investigațiilor legate de angajarea fictive a unor membri de partid.

Le Pen a fost acuzată de abuz de încredere în anii 2009-2016, perioada în care a fost deputatul Parlamentului European. Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF) afirma că șeful de cabinet al partidului, Catherine Griset, și bodyguardului, Thierry Légier, au fost angajați fictive în calitate de consilieri ai deputaților europeni. În acest fel, Griset ar fi primit 298,5 mii euro. Avocatul lui Marine Le Pen a declarat că va contesta această cerință în instanță de judecată.

137
Tagurile:
Parlamentul European, Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, Adunarea Națională, Catherine Griset, Thierry Légier, Marine Le Pen, Franța
Tematic
Partidul condus de Le Pen riscă să dispară după blocarea subsidiilor
Le Pen a propus ca Rusia să devină membru NATO
Franța: Partidul condus de Marine Le Pen își va schimba denumirea
Le Pen: UE trebuie distrusă din interior
Alegerile din Franța: Marine Le Pen a acumulat 67 la sută din voturi
Planul secret al Franței de a "proteja Republica" dacă Marine Le Pen câștiga
Le Pen reformează Frontul Național. Apare o "o nouă forță politică"
Franța: Le Pen recunoaște înfrângerea - ce a transmis francezilor
Expert: Prezența slabă la vot sporesc șansele lui Le Pen
Sondaj: Macron devine președinte cu 62% din voturi, Le Pen cu 38%
Momentele care au arătat părțile slabe și tari ale lui Macron și Le Pen
Dezbatere Le Pen - Macron. Macron nu se supune lui Putin, dar recunoaște că...
Marine Le Pen a propune o alternativă Uniunii Europene
Le Pen: chiar și Macron crede că voi învinge
Le Pen și-a anunțat candidatul pentru funcția de prim-ministru

Загрузка...