Theresa May

May evită pună un semn de egalitate între UE și URSS

88
(reînnoit 17:33 03.10.2018)
Ministrul de Externe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a acuzat Uniunea Europeană că ar căuta să „pedepsească” Regatul Unit pentru că a decis să iasă din componența ei, făcând o paralelă cu Uniunea Sovietică care-și împiedica cetățenii să o părăsească.

BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, în replică la comparația făcută de ministrul de Externe britanic între Uniunea Europeană și URSS, a declarat că aceste două structuri politice nu se aseamănă între ele, transmite compania teleradio RTE.

După declarația lui Jeremy Hunt, Comisia Europeană i-a recomandat să citească manualul de istorie pentru a nu recurge la asemenea analogii.

„În Uniunea Europeană există țări care cândva au fost parte a Uniunii Sovietice. Actualmente acestea sunt țări democratice și pot să vă spun că aceste două organizații nu înseamnă una și aceeași", a declarat May comentând spusele șefului diplomației britanice.

Anterior, țările Uniunii Europene au respins așa-numitul „Plan Chequers" al premierului britanic May care presupune crearea între Marea Britanie și UE a unei zone de liber schimb care să prevadă un registru comun pentru mărfurile industriale și produsele agricole. De fapt, decizia UE a adus negocierile într-un impas cu jumătate de an înainte de retragerea Marii Britanii din componența Uniunii Europene.

Regatul Unit va părăsi UE pe 29 martie 2019.

88
Tagurile:
comparație, replică, Jeremy Hunt, Theresa May, URSS, Marea Britanie, UE
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (429)
Tematic
Cetăţenii europeni, acces preferențial în UK după Brexit. Ce solicită companiile britanice
Românii în Marea Britanie. Decizie: ce imigranţi vor fi favorizaţi în sistemul post-Brexit
Români din Marea Britanie, atenţionare: „Haosul chimic" ce ar putea urma după Brexit
Summitul de la Salzburg: Fără progrese pe Brexit, Theresa May se ţine de Planul Chequers

Загрузка...