Свечи

Armenia, omagiu pentru Aznavour. VIDEO

53
(reînnoit 16:52 05.10.2018)
Locuitorii micii țări caucaziene deplâng trecerea în eternitate a celui pe care îl consideră cel mai celebru conațional al lor, la fel cum Franța este îndoliată de pierderea marelui său șansonier.

BUCUREȘTI, 2 oct — Sputnik. Născut pe 22 mai 1924, la Saint-Germain-des-Prés, el a fost fiul lui Michael Aznavourian și Knar Baghdasarian, un cuplu de armeni emigrați în Franța.

Botezat ca Shahnhour Varinag Aznavourian, avea să intre în Cartea de aur a muzicii internaționale sub numele de Charles Aznavour.

Prin fantastica și îndelungata sa carieră interpretativă el a adus faimă atât țării în care a văzut lumina zilei și a excelat în luminile rampei, cât și patriei sale istorice.

Marele cântăreț întotdeauna a conștientizat originea sa etnică și i-a purtat respect. De țara strămoșilor l-au legat nu numai comunitatea de limbă, numeroasele programe de instruire, dezvoltare și binefacere promovate de el.

Armenii regăsesc trăsăturile lor naționale în maniera interpretativă a lui Aznavour, o oglindă fidelă a personalității sale, în melodica și mesajele pieselor cu care marele bard a cucerit o planetă întreagă.

Memoria lui Aznavour a fost cinstită în multe orașe ale lumii. În Los Angeles, pe Aleea Celebrităților, steaua cântărețului a devenit locul de reculegere a fanilor săi americani.

Flori și lumânări la steaua lui Aznavour pe Hollywood Walk of Fame de la Hollywood
© AFP 2019 / CHRIS DELMAS
Flori și lumânări la steaua lui Aznavour pe "Hollywood Walk of Fame" de la Hollywood
53
Tagurile:
Charles Aznavour, Armenia

Загрузка...