Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov la ONU

Lavrov: SUA nu se mai amestice în problemele altor state

425
(reînnoit 11:33 29.09.2018)
SUA nu trebuie să se amestece în problemele interne ale altor state în cazul în care se declară fidele principiului suveranității statelor, a declarat Serghei Lavrov comentând discursul lui Donald Trump rostit la ONU.

BUCUREȘTI, 29 sept — Sputnik. Dacă SUA sunt fidele principiului suveranității, atunci nu trebuie să se amestece în problemele altor state, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, comentând discursul rostit de președintele SUA, Donald Trump la ONU.

"Trump, printre altele, a spus că susține ferm suveranitatea fiecărei țări din lume, susțin această poziție. SUA nu doar prin intermediul lui Trump spun că suveranitatea este esențială, iar toate problemele multilaterale sunt secundare, așa e scris și în Constituția lor… însă, pe de altă parte, dacă SUA sunt fidele suveranității, în calitatea lui de principiu fundamental, atunci nu ar trebui să se amestece în problemele interne ale altor state", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.

Există milioane de exemple ale unor imixtiuni deschise ale SUA în problemele interne ale altor state, a mai adăugat oficialul rus.

"Dacă e să vorbim de despre imixtiune, știți, am putea da milioane de exemple cum Statele Unite cer unui guvern, deschis și fără nicio jenă, să adopte o anumită poziție", a spus Lavrov.

 

425
Tagurile:
ministrul afacerilor externe, Suveranitate, Discurs, ONU, Serghei Lavrov, Donald Trump, Rusia, SUA
Tematic
La ONU: Trump a menţionat Rusia o singură dată în discursul său
Trump va vorbi la ONU despre suveranitatea națiunilor
Trump va prezida Consiliul de Securitate al ONU
Trump critică dur ONU: nu corespunde investițiilor noastre
Trump vrea să reformeze ONU
Trump despre ONU: "Un club de oameni care se simt bine"

Загрузка...