Al-Tanf

1.114 de civili uciși de raidurile coaliției conduse de SUA în Irak și Siria din 2014

111
1.144 de civili au fost uciși în Irak și Siria de raidurile coaliției conduse de SUA începând din august 2014, potrivit unei declarații emise de coaliție.

BUCUREŞTI, 27 sept — Sputnik, Doina Crainic. Raidurile efectuate de coaliția condusă de SUA în Irak și Siria ca parte a Operațiunii Rezolvare Inerentă (CJTF-OIR) au condus la uciderea a 1.114 de civili începând din august 2014, a dezvăluit coaliția într-o declarație. 

​„Atacurile conduse de coaliție au provocat în mod neintenționat moartea a cel puțin 1.144 de civili de la începutul Operațiunii Rezolvare Inerentă", se arată în declarație. 

La sfârșitul lunii august, acest număr era de 1.069 de civili. 

Operaţiunea coaliției internaționale conduse de SUA a fost începută în iunie 2014 în Irak și în luna septembrie a aceluiași an în Siria, unde coaliția acţionează fără acordul autorităților țării. 

Guvernul sirian a solicitat în mod repetat Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite să condamne operațiunile coaliției care provoacă victime civile și daune infrastructurii. 

Din august 2014 până în august 2018, coaliția a efectuat 30.008 de atacuri aeriene în Irak și Siria, potrivit propriilor informații.

111
Tagurile:
CJTF-OIR, civili, Morți, Irak, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (509)
Tematic
Exercițiile militare ale SUA în Siria - o recunoaștere a ocupației
SUA intenționează să folosească un atac cu arme chimice fals pentru a lovi Siria - Rusia
Moscova îndeamnă SUA să nu întreprindă acțiuni necugetate în Siria
Moscova avertizează: O navă militară SUA trimisă în Golful Persic ar putea să atace Siria
Noaptea trecută: SUA au atacat mai mulți civili în Siria. Sunt morți și răniți
În această noapte: peste 30 de civili uciși în Siria în urma atacurilor SUA și aliaților
Assad: Am fost aproape de un conflict între Rusia și SUA în Siria
Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria
OPCW nu a găsit arme chimice la locațiile din Siria bombardate de SUA - Rudskoy
Lavrov: SUA nu intenționează să părăsească Siria, poziționându-se pe Eufrat
SUA vor să-și înlocuiască militarii din Siria cu trupe din țările arabe
Putin: Atacând Siria SUA și aliații lor au violat dreptul internațional
Navele de război ruse din Siria, manevră de urgență din cauza SUA
Expert: factorii care vor determina SUA să recurgă la forță în Siria
ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria
Un posibil atac al SUA în Siria: ținte, arme, precauții
Ministerul Apărării al FR: SUA au creat în Siria o ”rezervație” pentru teroriști
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

11
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

11
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...
Iranian President Hassan Rouhani

Președintele Iranului: ”Măreția Americii s-a năruit”

68
Președintele Iranului Hassan Rouhani a remarcat astăzi victoria Iranului împotriva SUA prin respingerea de către ONU a sancțiunilor internaționale împotriva Teheranului.

BRUXELLES, 23 sept - Sputnik. Hassan Rouhani a afirmat astăzi că Iranul a câștigat împotriva SUA prin respingerea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei tentative de reimpunere a sancţiunilor internaţionale împotriva Teheranului. Acestea erau dorite de preşedintele american Donald Trump, dar ONU a respins inițiativa SUA.

”Naţiunea iraniană a obţinut un mare succes politic, juridic şi diplomatic la Naţiunile Unite. Această victorie îşi are temeiul doar în adeziunea şi rezistenţa poporului nostru”, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-o şedinţă de guvern.

Într-un discurs ținut la televizunea iraniană, Rouhani a arătat că „măreţia Americii s-a năruit, la fel ca hegemonia mondială pe care credea că o are”.

În mai 2018, Donald Trump a retras în mod unilateral SUA din acordul internaţional nuclear încheiat la Viena între Iran şi şase mari actori internaţionali.

Prin retragerea din acest pact, Washingtonul a reimpus sancţiuni economice aspre împotriva Teheranului, ba mai mult, a încercat să impună Teheranului prin Consiliul de Securitate toate sancţiunile ONU ridicate prin acordul de la Viena.

Preşedintele Franței Emmanuel Macron a declarat ieri în faţa Adunării Generale al ONU că Franţa, Germania şi Regatul Unit, care sunt părţi în acordul cu Iranul, nu au nicio intenţie de a face vreo concesie Washingtonului în problema restabilirii sancţiunilor ONU împotriva Iranului.

68
Tagurile:
America, Iran
Tematic
Rouhani:  SUA trebuie să ridice sancțiunile dacă vor să ajute Iranul împotriva pandemiei
Putin poartă negocieri cu Rouhani la Ankara
Preşedintele Hassan Rouhani: Iranul nu va încerca să se doteze cu arme nucleare
Putin și Rouhani au discutat despre situația din Siria
Putin, Erdogan și Rouhani - conferință video în formatul Astana - detalii

Загрузка...

Simptom neobișnuit al cancerului

0
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

0
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...