Turkey's President Recep Tayyip Erdogan speaks during an Iftar, the evening meal breaking the Ramadan fast, at his palace in Ankara, Turkey, Saturday, May 19, 2018

SUA atrag lumea într-un război economic prin practici comerciale "nechibzuite" - Erdogan

160
(reînnoit 10:20 27.09.2018)
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a sugerat că Washingtonul împing piața mondială într-un război economic "nemilos" prin practicile sale comerciale iresponsabile.

BUCUREŞTI, 27 sept — Sputnik. "Abordarea unilaterală și nesăbuită a guvernului american trage lumea noastră, din ce în ce mai mult, într-un război economic nemilos care dăunează fiecărui jucător [pe piața mondială]", a declarat Erdogan într-un articol pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Președintele turc a chemat ca Ankara și Berlinul să contracareze conflictele comerciale distrugătoare împreună cu alte țări.

Articolul lui Erdogan a fost publicat înainte de vizita sa de stat în Germania, la invitația președintelui german Frank-Walter Steinmeier. În timpul călătoriei sale, președintele turc este așteptat să se întâlnească cu omologul său german și cancelarul Angela Merkel.

Economia Turciei a fost recent afectată de o scădere a comerțului cu Statele Unite. În august, Washingtonul a decis să dubleze tarifele la importurile de oțel și aluminiu din Turcia de până la 50 și, respectiv, 20%.

Măsura a dus la o scădere puternică a ratei lirei turcești, care a înregistrat o scădere pe fondul tensiunilor cu Statele Unite în ultimele luni.

Reacționând la criza lirei, Erdogan a cerut abandonarea utilizării dolarului american în tranzacțiile internaționale.

 

160
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

60
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

60
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

86
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

86
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...