Japanese Prime Minister Shinzo Abe

Abe, la Adunarea Generală ONU: Japonia, Rusia trebuie rezolve problema teritorială

216
(reînnoit 09:52 26.09.2018)
Prim-ministrul japonez Shinzo Abe, într-un discurs adresat Adunării Generale a ONU, a declarat că Japonia și Rusia trebuie să-și rezolve disputa teritorială și să încheie un tratat de pace.

BUCUREŞTI, 26 sept — Sputnik. "Trebuie să rezolvăm problema teritorială care rămâne între cele două națiuni și să obținem un tratat de pace", a declarat Abe, marți.

Premierul japonez a declarat că cea mai recentă întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin la Forumul Economic Estic de la Vladivostok a fost cea de-a 22-a oară, care a avut loc în calitate de lideri naționali și au planificat să se întâlnească din nou în curând.

La începutul acestei luni, Putin a propus ca un tratat de pace între două țări, fără condiții prealabile, să fie semnat înainte de sfârșitul anului. Cu toate acestea, Tokyo a mai spus că va continua să insiste că tratatul ar putea fi încheiat numai după soluționarea disputei teritoriale a Insulelor Kurile.

Faptul că Japonia și Rusia nu au semnat niciodată un tratat de pace permanent după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost mult timp un obstacol în relațiile Rusia-Japonia. Principala problemă care stă în calea unui tratat este un acord privind un grup de patru insule pe care ambele țări le pretind — Iturup, Kunashir, Shikotan și Habomai, numite în mod colectiv ca fiind Kurilele de Sud de către Rusia și Teritoriile de Nord de cărte Japonia.

Tokyo și Moscova s-au angajat în consultări privind desfășurarea unor activități economice comune pe insulele în litigiu.

216

Загрузка...