Donald Trump

Trump a furnizat informaţii referitor la a doua întrevedere cu Kim

76
Donald Trump a furnizat luni precizări referitor la cea de-a doua întrevedere cu Kim Jong-un, care nu se va desfăşura la Singapore, dar va fi ţinută în acelaşi format.

BUCUREŞTI, 25 sept — Sputnik. A doua întâlnire dintre Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un va fi anunțată în curând, a declarat luni Președintele Statelor Unite, al cărui discurs a fost difuzat de mai multe canale de televiziune din SUA.

"În curând vom avea un al doilea summit cu liderul Kim. Îl așteptăm amândoi. Noua întâlnire va avea loc în același format, dar probabil într-un alt loc. Vom anunța în curând", a declarat Trump înainte de o întrevedere cu președintele sud-coreean, Moon Jae-in.

Președintele american a menționat că secretarul de stat, Mike Pompeo, pregăteşte deja viitorul summit înainte de a confirma "progrese semnificative" în evoluția relațiilor dintre Statele Unite și Coreea de Nord.

La începutul lunii septembrie, președintele Trump a primit o scrisoare de la Kim Jong-un în care cel din urmă propunea organizarea unei noi reuniuni bilaterale. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui american, Sarah Sanders, în scrisoare sunt subliniate relațiile bune care există în prezent între Washington și Phenian.

La summitul de la Singapore din 12 iunie, Kim Jong-un și Donald Trump au ajuns la un compromis foarte vag în favoarea unei "denuclearizări complete a Peninsulei Coreene", al cărei termen și calendar a fost amânat după negocieri.

76
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Presa: Trump susține idea deschiderii rețelei McDonald's în Coreea de Nord
Ministrul rus de Externe cheamă la ridicarea treptată a sancţiunilor în Coreea de Nord
Coreea de Nord: Decizia SUA de anulare a summitului - „regretabilă”, nu e ce dorește lumea
În Coreea de Nord, cu un poligon nuclear mai puțin
Șoc în Coreea, Kim s-a revoltat pe SUA: "Nu permit gunoaielor umane să arunce cu noroi"
În ce condiții Coreea de Nord va renunța la armele nucleare
Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare

Загрузка...