The official welcome ceremony for the US troops convoy in Zagan, Poland, Thursday, Jan. 12, 2017

Pentagonul examinează regiunile Poloniei pentru noi baze militare ale SUA - Mattis

60
Oficialii militari americani inspectează o zonă disponibilă în Polonia pentru crearea unei noi baze militare americane, a declarat secretarul apărării, James Mattis, reporterilor.

BUCUREȘTI, 25 sept — Sputnik. Președintele american Donald Trump, a declarat săptămâna trecută, în timpul unei întâlniri cu omologul său polonez, Andrzej Duda, că Statele Unitea luat în considerare o solicitare din Varșovia de a înființa o bază militară americană în Polonia. Trump a spus că Duda s-a oferit să plătească 2 miliarde de dolari pentru costul bazei.

"Noi determinăm… capacitatea de" încărcare "a ceea ce este oferit", a declarat Mattis luni. "Suntem în faza de explorare… Nu am luat nicio decizie".

Mattis a afirmat că oficialii americani apreciază ceea ce Polonia poate deține și susține și dacă poate îndeplini cerințele privind întreținerea, zborurile de testare și poligoanele.

Mattis a declarat că Washingtonul apreciază oferta guvernului polonez, dar Statele Unite se vor consulta cu partenerii lor regionali înainte de a se pronunța definitiv asupra acestei chestiuni.

60
Tagurile:
Bază militară, SUA, Polonia
Tematic
Polonia: nu am cerut SUA sancțiuni împotriva Nord Stream-2
Polonia discută perspectiva amplasării de baze militare americane pe teritoriul său

Загрузка...