Dans la ville syrienne d'Alep, au nord de la Syrie, des volontaires participent à une simulation portant sur la manière de réagir à une attaque chimique, le 15 septembre 2013. (image d'illustration)

Sana a publicat imagini video cu un atac chimic pus în aplicare de Căştile Albe în Idlib

361
(reînnoit 09:58 22.09.2018)
Agenția siriană Sana a publicat un videoclip care arată, potrivit sursei, un atac chimic organizat de Căștile Albe cu scopul de a acuza Damascul. Însă videoclipul în cauză a fost eliminat de pe site la câteva minute după publicarea acestuia.

BUCUREŞTI, 22 sept — Sputnik. Agenția siriană SANA a publicat vineri seară un video cu presupusul atac chimic organizat de Căștile Albe în Idlib și al cărui obiectiv este de a acuza Damascului. Deși videoclipul în cauză a fost eliminat de pe site-ul web al agenției la câteva minute după publicarea sa, acesta a fost deja preluat de mai multe conturi YouTube.

În videoclipul de cinci minute puteți vedea trei versiuni ale aceluiași moment cu "scenarii" puțin diferite.

În prima versiune, "victimele" așa-numitului atac chimic se află pe teren. Apoi vedem un om pe o targă transportată într-o ambulanță și un copil ud în spatele unui camion.

Dar în cea de-a doua și a treia versiuni, același om nu mai este pe o targă, ci toarnă apă asupra copilului.

361
Tagurile:
Provocare, Video, Căştile Albe, atac chimic, Idlib, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
După provocarea din Siria, ministrul rus al Apărării a vorbit cu omologul său israelian
Tensiuni maxime în Siria. Moscova este gata să răspundă la atacuri
Berlinul, despre o eventuală implicare a Germaniei în operațiunile din Siria
Moscova: Teroriștii au posibilitatea să producă arme chimice în Siria
Exercițiile militare ale SUA în Siria - o recunoaștere a ocupației
Merkel a susținut, pentru prima oară, acțiunile Rusiei în Siria
Donald Trump

Trump anunță datele viitorului său „turneu de istorie”

128
Fostul președinte american Donald Trump a anunțat datele unui turneu național dedicat istoriei administrației sale, despre care va vorbi pe scenă împreună cu fostul prezentator de televiziune Bill O'Reilly.

BUCUREŞTI, 20 iun – Sputnik. „Turneul meu împreună cu Bill O'Reilly atrage multă atenție și aștept cu nerăbdare. Poate că biletele vor fi ca un cadou grozav de Ziua Tatălui? În orice caz, ne vedem atunci și mult mai devreme!”, a scris Trump sâmbătă într-o postare pe contul său de Telegram.

Potrivit postării de pe Telegram, Trump va fi în Sunrise, Florida, pe 11 decembrie, după care va fi la un eveniment în Orlando a doua zi. De asemenea, pe 18 decembrie, va avea loc un alt eveniment la Houston, Texas, iar fostul preşedinte va ajunge la Dallas pe 19 decembrie.

La începutul acestei luni, Donald Trump a anunțat că turneul său de istorie cu Bill O'Reilly va avea loc în sudul Floridei și în Texas în decembrie și va consta în conversații axate pe evenimentele din timpul administrației celui de-al 45-lea președinte.

128
Tagurile:
Donald Trump
Tematic
Putin: Trump este un om extraordinar
Putin a povestit prin ce se deosebește Biden de Trump
Trump îi critică dur pe Macron și pe liderii europeni - „Au jefuit Statele Unite”
Trump: Rusia este singurul câștigător al summitului de la Geneva

Загрузка...
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

276
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

276
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...