Budapest

În pofida criticilor ONU, Ungaria spune nu va fi "niciodată o ţară a migranţilor"

175
(reînnoit 08:22 20.09.2018)
Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a acuzat Organizația Națiunilor Unite de răspândirea minciunilor despre politica de migrație a țării sale, spunând că Ungaria nu va permite niciodată "unui migrant ilegal" să intre pe teritoriul său.

BUCUREŞTI, 20 sept — Sputnik. Peter Szijjarto, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, a declarat miercuri în faţa Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva, că ONU răspândește minciuni despre politica de migrație a țării sale, pentru a pune Ungaria "sub tutelă".

"Ungaria nu va fi niciodată o țară a migranților. Vom proteja întotdeauna securitatea poporului maghiar. Nu vom permite niciodată niciunui migrant ilegal să intre în țară", a declarat el, citat de AFP.

El a acuzat în mod deosebit, fără a da nume, "anumiți oficiali ai ONU" care "manifestă parțialitate în problema migrației" și care au răspândit "minciuni scandaloase și inacceptabile" despre Ungaria.

"Nu vom permite niciodată niciunui migrant ilegal să intre în țară", a declarat Peter Szijjarto. Ungaria va rămâne o țară a maghiarilor, care este fericită și mândră de istoria sa de mai mult de 1000 de ani și de cultura și tradițiile sale creștine".

Premierul maghiar Viktor Orban a intervenit pe 11 septembrie în Parlamentul European pentru a critica o rezoluție care insultă "onoarea națiunii maghiare".

La 19 iulie, Péter Szijjártó a declarat deja că țara nu va participa la Pactul Global pentru migrație sigură, ordonată și ordinară, al cărui text a fost aprobat în cadrul negocierilor sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite.

175

Poliția americană, intervenție în forță în Seattle împotriva protestatarilor

16
Poliţia a arestat cel puțin 32 de persoane într-o operațiune menită să elibereze zona intitulată ”autonomă” din orașul american Seattle

BRUXELLES, 2 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Poliția a recâştigat controlul asupra aşa-numitei ”zone autonome” din oraşul american Seattle, arestând cel puțin 32 de persoane în cursul operațiunii.

Zona respectivă a fost creată la începutul lunii iunie, în timpul protestelor care s-au extins de-a lungul Statelor Unite cu motivația luptei anti-rasiste.

© Sputnik / Алексей Витвицкий

Operaţiunea de eliberare a zonei de protestatari, începută cu puţin înainte de răsăritul soarelui, a durat câteva ore, poliţiştii rămânând în zonă pentru a împiedica revenirea protestatarilor.

Unul dintre arestaţi, un bărbat în vârstă de 29 de ani, avea în posesia lui o ţeavă mare de metal şi un cuţit de bucătărie.

Numită iniţial ”Zona autonomă Capitol Hill”, ea a devenit apoi cunoscută ca ”Occupy Protest” sau CHOP, propunând crearea unui spaţiu liber de poliţie şi cu o ideologie comunitariană.

O serie de incidente cu arme de foc în această zonă s-au soldat însă cu mai mulţi răniţi şi doi decedaţi.

Primarul din Seattle, democrata Jenny Durkan, a emis săptămâna aceasta un ordin de eliberare a zonei, din cauza violenţelor şi a problemelor de siguranţă publică.

”Oricine rămâne în zonă sau revine în zonă va fi arestat”, a transmis poliţia pe Twitter înainte de a declanşa operaţiunea.

Durkan a ezitat să pună capăt ”zonei autonome” a protestatarilor, care ocupaseră şi o secţie de poliţie, și a ajuns să fie ținta criticilor conservatorilor.

Procurorul general William Barr i-a ordonat şefei poliţiei din Seattle, Carmen Best, să ”restabilească domnia legii în Seattle”.

Preşedintele Donald Trump s-a implicat și el în acest scandal, amenințând că ”va lua înapoi” oraşul, dar s-a lovit de opoziția primarului Durkan şi a guvernatorului statului Washington, Jay Inslee, ambii democrați, care i-au transmis să nu se amestece.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
SUA

Загрузка...

Propunere făcută în Senatul SUA pentru achiziționarea sistemelor S-400 din Turcia

59
În Senatul SUA a fost înaintată propunerea de a achiziționa sistemele de rachetă S-400 pe care Turcia le-a procurat de la Federația Rusă.

Respectivul amendament la legea cu privire la asignații bugetare pentru apărarea națională a SUA pentru anul fiscal 2021 a fost înaintat de senatorul republican John Thune.

Din documentul propus reiese că sistemele rusești ar urma să fie procurate din contul bugetului Pentagonului.

Procurarea de la ruși a sistemelor S-400 de către turci a devenit motiv de conflict dintre SUA și Turcia. Livrările sistemelor de apărare antiaeriană S-400, care au provocat o criză în relațiile dintre Turcia și SUA, au demarat la mijlocul lui iulie 2019. Washingtonul a cerut renunțarea la această afacere, în favoarea sistemelor americane Patriot, amenințând cu suspendarea sau anularea livrărilor către Turcia a avioanelor F-35 sau chiar cu introducerea sancțiunilor. Ankara a refuzat să cedeze și a continuat negocierile pentru achiziționarea unei partide suplimentare de S-400.

În ce măsură propunerea senatorului Thune este una realistă, aflați în materialul nostru video.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59

Загрузка...