Sadiq Khan

”Poporul trebuie aibă ultimul cuvânt de spus”. Se cere un nou referendum privind Bexit

227
(reînnoit 17:19 16.09.2018)
La șase luni înainte de ieșirea Marii Britanii din UE, eveniment programat oficial pentru mai 2019, primarul de Londra, Sadiq Khan, a cerut un nou referendum.

BUCUREȘTI, 16 sept — Sputnik. Dezbaterile ”pro” și ”contra” unui al doilea plebiscit în problema Brexit nu încetează în Regatul Unit. Prim-ministrul, Theresa May, al cărei plan de ieșire din UE nu a fost acceptat, exclude organizarea unei noi consultări a populației, promițând să prezinte în scurt timp parlamentarilor acordul în curs de negociere cu Bruxelles.

Totodată primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, într-un articol pentru ziarul Observer, că timpul „trece repede" câtă vreme guvernul se arată „prost pregătit".

"Prin urmare, după o analiză atentă, am decis că oamenii trebuie să aibă ultimul cuvânt de spus (…). Este timpul pentru a retrage această problemă critică din mâinile politicienilor și a o returna oamenilor, astfel încât ei să recapete controlul”, afirmă politicianul.

Pericolul care planează asupra nivelului de trai, ocupării forței de muncă, a economiei în ansamblu justifică o revenire la urne, consideră Sadiq Khan.

„Nu cred că May are mandat pentru a se juca atât de flagrant cu economia și modul de viață al oamenilor", a declarat primarul Capitalei, care a militat pentru menținerea în UE și în 2016, anul referendumului.

227
Tagurile:
nou referendum, argumente, sprijin, Brexit, Sadiq Khan, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (409)
Tematic
Brexit, previziunile unui economist. Un nou referendum? Scenariul fără acord?
Guvernul May pune punct pe un al doilea referendum BREXIT
Criza politică din Marea Britanie - se schimbă direcţia Brexit. Un nou referendum
Brexit împinge Irlanda mai aproape de unificare. Organizarea referendumului
Avertizare: Anularea datei stabilite pentru Brexit, inversarea rezultatului referendumului

Загрузка...