Donald Trump

Parlamentul European contestă politica unilaterală a SUA de tip „America pe primul loc”

72
În rezoluția adoptată miercuri, membrii Parlamentului European contesta politică unilaterală actuală a Statelor Unite, bazată pe principiul „America pe primul loc”.

BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik, Doina Crainic. În rezoluția referitoare la stadiul relaţiilor dintre UE şi SUA, aprobată ieri cu 490 de voturi pentru, 148 de voturi împotrivă și 51 de abțineri, membrii PE precizează că politică unilaterală actuală a Statelor Unite dăunează parteneriatului dintre cele două puteri.

''Este de părere că politica unilaterală actuală de tip "America pe primul loc" dăunează atât intereselor UE, cât și celor ale SUA, subminează încrederea reciprocă și poate avea implicații mai ample pentru stabilitatea și prosperitatea mondială; reamintește interesul UE de a cultiva parteneriate durabile, reciproc avantajoase, bazate pe valori și principii comune care să prevaleze în fața câștigurilor pe termen scurt rezultate din schimburile comerciale'', se menționează în document.

De asemenea, membrii Parlamentului European sugerează că, dincolo de aspectele comerciale și de politică externă, cooperarea trebuie să includă și alte chestiuni globale, cum sunt securitatea cibernetică, chestiuni economice, digitale și financiare, schimbările climatice, energia, cultura, precum și știința și tehnologia.

72
Tagurile:
America pe primul loc, Parlamentul European, Donald Trump, Uniunea Europeană, SUA
Tematic
Naționaliștii din Austria vor un bloc comun cu Viktor Orban, dar fără Bannon
Orban în Parlamentul European: nu ne vom lăsa amenințați și șantajați!
Huşanu va merge în Parlamentul European: „Nu pot să stau cu mâinile în sân”
Parlamentul European: SUA să introducă urgent România în programul de scutire de vize
Parlamentul European a adoptat o rezoluție împotriva Ungariei

Загрузка...