Viktor Orban

Naționaliștii din Austria vor un bloc comun cu Viktor Orban, dar fără Bannon

366
(reînnoit 16:16 13.09.2018)
Liderul Partidului Libertății, Heinz-Christian Strache, din Austria și-a exprimat disponibilitatea de a forma un bloc naționalist comun cu partidul lui Viktor Orban (Fidesz) în Parlamentul European.

BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik. Liderul formațiunii de dreapta, Partidul Libertății (FPÖ) și-a exprimat dorința de a forma un bloc comun în Parlamentul European cu formațiunea naționalistă a prim-ministrului ungar, Viktor Orban, scrie portalul The Local.

"Îl invit pe prim-ministrul ungar, Viktor Orban, și partidul său Fidesz să lucrăm împreună într-un viitor bloc comun în UE", a declarat vicecancelarul austriac, Heinz-Christian Strache, liderul FPÖ, într-o postare pe Facebook.

În ultimul timp, Strache și alți reprezentanți de vază al FPÖ imită discursul anti-imigrație a lui Orban, însă în prezent FPÖ se află într-un alt grup europarlamentar- "Europa Națiunilor și Libertăților" (ENF).

Comentariul lui Strache vine în scurt timp după discursul lui Orban, rostit în Parlamentul European în apărarea guvernului pe care îl conduce, fiind acuzat de sfidarea statului de drept și drepturilor omului în Ungaria.

Îngrijorările privind erodarea statului de drept și atitudinile față de imigranți au determinat, de asemenea, apariția unor solicitări de excludere a Fidesz din grupul Partidului Popular European (PPE).

Partenerul în coaliția de guvernare a lui Strache, cancelarul Sebastian Kurz, care reprezintă formațiunea de centru-dreapta — Partidul Popular (ÖVP), membru al PPE, a adoptat o poziție mult mai critică față de Orban, declarând că deputații partidului vor sprijini activarea articolului 7 împotriva Ungariei, susținând și suspendarea calității de membru a Fidesz în PPE.

"Nu pot exista niciun fel de compromisuri în ceea ce privește statul de drept și democrația. Valorile fundamentale trebuie să fie protejate", a declarat Kurz într-un interviu oferit postului ORF 2 TV.

Președintele EPP, neamțul Manfred Weber, și-a exprimat anterior dezacordul cu excluderea Fidesz, însă a declarat că partidul nu se va mai bucura de un „tratament favorabil" în cazul în care se va reuși înlocuirea lui Jean-Claude Juncker din funcția de președinte al Comisiei Europene anul viitor.

"În ceea ce privește drepturile și valorile fundamentale, niciun membru al PPE nu va beneficia de un tratament favorabil, inclusiv Fidesz", a declarat Weber săptămâna trecută.

În timp ce acțiunile lui Orban au întâmpinat o opoziție în rândurile establishmentului european, au fost salutate de populiștii din mai multe state ale UE.

Ministrul Afacerilor Interne al Italiei, liderul formațiuni de dreapta, Liga, Matteo Salvini, și-a exprimat admirația față de Orban, iar acum o lună cei doi au apărut împreună la lansarea unui manifest împotriva imigrației, dedicat alegerilor europarlamentare din anul viitor.

De asemenea, Salvini a avut o întrevedere și cu fostul consilier a lui Donald Trump, Steve Bannon,  care anterior a purtat niște discuții cu Orban despre formarea unei mișcări pan-europene de dreapta până la alegerile din 2019.

Totuși, naționaliștii austrieci sunt rezervați în ceea ce privește proiectul lui Steve Bannon. Într-un interviu oferit pentru ORF, secretarul general al FPÖ, Harald Vilimsky, a declarat că formațiunea sa nu intenționează să colaboreze cu fostul consilier al lui Trump, se arată într-un material publicat de The Local.

"Vrem să formăm o alianță în Europa, însă o vom face independent de SUA, Rusia sau altcineva", a spus Vilimsky.

"Vrem să creștem, să ne extindem pe cont propriu și să dezvoltăm un program și idei noastre pe cont propriu, cu siguranță nu sub conducerea unei persoane active în Statele Unite", a adăugat el.

366
Tagurile:
imigrație, naționaliști, Parlamentul European, Criza, Europa Națiunilor și Libertăților, FPÖ, ÖVP, PPE, FIDESZ, Harald Vilimsky, Heinz-Christian Strache, Matteo Salvini, Sebastian Kurz, Jean-Claude Juncker, Viktor Orban, Austria, Ungaria
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Șoc la Bruxelles: unificarea naționaliștilor! Salvini și omul lui Trump au bătut palma
Salvini le promite “zile fripte” imigranților ilegali
Italia: Explozie la sediul partidului “Liga”, a lui Matteo Salvini
 Невский проспект

Miniștri de Externe din CSI au comemorat 80 de ani de la începutul războiului

42
Miniștri de Externe ale statelor CSI au lansat o campanie online de comemorare a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inițiată de Belarus.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre CSI au lansat în rețele de socializare o campanie de comemorare a 80 de ani de la începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Video cu lansarea a fost publicat luni pe pagina oficială a diplomației belaruse pe Facebook.

“Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, în familiile Uniunii Sovietice multinaționale a venit războiul. Toți au fost vizați, pentru fiecare popor din URSS războiul a devenit o tragedie națională. Astăzi poeții naționali, prin vocile miniștrilor de Externe ai statelor CSI, ne vor aminti tuturor despre coșmarul războiului și faptele eroice ale apărătorilor, despre perfidia inamicului și stoicismul bunicilor noștri, durerea în urma pierderilor și lacrimile de bucurie ale Victoriei! Noi, cei din CSI, păstrăm în memorie, cinstim și avem grijă de moștenirea păcii!”, este menționat în mesajul care însoțește clipul video cu hashtagul #VOV80.
În cadrul campaniei, miniștrii de Externe ai CSI au recitat poezii despre război în limbile materne. Astfel, ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, a recitat poezia lui Iakub Kolas "Абаронцам роднай зямлі", ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recitat poezia lui Constantin Simonov, “Тот самый длинный день в году”.

De asemenea, la acțiune au participat șefii diplomațiilor din Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan. Inițiatorul acțiunii este Belarusul, care deține președinția CSI în 2021.

42
Tagurile:
CSI

Загрузка...
Heiko Maas

Germania va susţine încheierea unui pact european privind migrația

51
(reînnoit 12:54 21.06.2021)
Berlinul va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas pentru cotidianul italian La Repubblica într-un interviu publicat luni.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat, într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica publicat luni, că Germania va susține pe deplin încheierea unui pact european privind migrația, precizând în același timp că este necesar un progres în împărţirea eforturilor.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
© Photo : Пресс-служба Президента РФ

„Ar trebui să găsim o cale pentru redistribuirea refugiaților”, a spus Heiko Maas, adăugând că țările care nu doresc să participe ar trebui să contribuie într-un alt mod, de exemplu prin oferirea de sprijin financiar pentru protejarea frontierelor externe ale EU. „Trebuie să progresăm, în cele din urmă, în distribuția sarcinilor”, a adăugat ministrul.

Heiko Maas a mai spus că au loc discuţii pentru a se găsi, până în august, o soluție în ceea ce priveşte conducta de gaz Nord Stream 2, care va permite Rusiei să ocolească Ucraina pentru a transporta gazul către Europa.

Maas a mai afirmat că sunt necesare alternative la Drumul Mătăsii dinspre China pentru a limita influența puterii asiatice în lume.

Premierul italian Mario Draghi urmează să se întâlnească luni cu Angela Merkel.

51
Tagurile:
Migranți, Germania

Загрузка...
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков

Peskov, despre perspectivele relațiilor ruso-americane

53
(reînnoit 17:20 21.06.2021)
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că pragmatismul și luciditatea sunt elementele cheie în relațiile cu Statele Unite.

BUCUREȘTI, 21 iun - Sputnik. Declarațiile părții ruse despre o atitudine constructivă la summitul președinților Federației Ruse și Statelor Unite nu înseamnă un refuz al unei evaluări modeste a relațiilor dintre cele două țări, în care principalul lucru este pragmatismul, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov.

„Declarațiile președintelui (Vladimir Putin) despre o atitudinea constructivă în timpul summitului ( de la Geneva din 16 iunie) nu indică faptul că ne-am îndepărtat de la evaluarea lucidă a relațiilor noastre bilaterale cu Statele Unite. În aceste relații, elementele cheie sunt pragmatismul și luciditatea. Ambele ne vorbesc despre faptul că rezultatele pozitive ale summitului nu indică deloc că SUA vor renunța la politica de izolare a Rusiei. Suntem conștienți, acest lucru a fost și va continua să fie”, a menționat Peskov. 

Kremlinul știe despre viitoarele posibile sancțiuni ale SUA și i-a în calcul opțiunile, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Știm despre viitoarele sancțiuni, despre posibilele sancțiuni care au fost codificate. De fapt, adevărul este că unele sancțiuni sunt codificate, iar introducerea lor nici nu depinde de voința președintelui SUA, a spus Peskov reporterilor.

Potrivit lui, Kremlinul a auzit declarații despre „Nord Stream„ imediat după summit, "despre faptul că America va continua o astfel de linie îndreptată împotriva acestui proiect".

„Ne vom continua munca, sperăm că cel puțin putem continua să lucrăm în cadrul dialogului cu americanii, dar, desigur, vom continua să lucrăm cu partenerii noștri europeni în ceea ce privește finalizarea acestui proiect și lansarea acestuia cât mai curând posibil ", a precizat Peskov.

Washingtonul, cu politica sa de sancțiuni, demonstrează constanță și imprevizibilitate în același timp, Rusia dorește stabilitate, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov.

„În ceea ce privește aspirațiile sale de sancțiuni și dependența de sancțiuni, de fapt, Washingtonul demonstrează constanță și în același timp imprevizibilitate. Până acum, într-adevăr, o cantitate justă de imprevizibilitate. Doar acele sancțiuni care sunt codificate sunt previzibile ", a declarat Peskov reporterilor.

Potrivit acestuia, partea rusă analizează situația și i-a în calcul mai multe opțiuni. După cum a menționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, ambele părți au vorbit în mod repetat despre dorința de previzibilitate și stabilitate în relațiile bilaterale. „Avem cu adevărat nevoie de previzibilitate”, a subliniat Peskov.

Kremlinul nu vede încă niciun motiv pentru a-și schimba abordarea față de Statele Unite ca fiind un stat neprietenos, deoarece este necesar să așteptăm punerea în aplicare a deciziilor liderilor rus și american Vladimir Putin și Joe Biden, a declarat secretarul de presă al președintele rus Dmitri Peskov.

"Șefii de stat încă nu au ocazia să vorbească despre detalii din cauza presiunii constante a timpului, vorbesc conceptual și într-un anumit cadru. Detaliile sunt apoi discutate la nivel de lucru. Prin urmare, înaite ca această implimentare să dobândească un caracter eficient, înainte de a vedea unele rezultate ale acestei implementări, nu există motive pentru a schimba abordările ", le-a spus Peskov reporterilor.

Anterior, el a declarat pentru RIA Novosti că nu există motive pentru excluderea Statelor Unite din țărilor „neprietenoase” în raport Rusia.

Cabinetul de miniștri al Federației Ruse a aprobat anterior lista statelor neprietenoase, lista cuprinde două țări: Statele Unite și Republica Cehă. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu acordat pentru RIA Novosti că Moscova nu va întroduce fără discriminare nicio țară pe lista neprietenoasă, decizia va fi precedată de o analiză profundă, iar lista poate fi revizuită în timp. Potrivit ministrului, aceasta nu va fi o hârtie „moartă”: lista „va fi, desigur, revizuită” pe măsură ce se dezvoltă relațiile cu statul respectiv.

De asemenea, secretarul de presă prezidențial a explicat că la întrunirea șefilor de stat se ajunge la o înțelegere... unde este inutil să vorbești și unde este necesar.

"Înțelegând faptul unde suntem în dezacord categoric unul cu celălalt și înțelegând unde putem acționa în deplină unanimitate. Dar orice înțelegere stă în aer fără implementare, fără a crea mecanisme de lucru adecvate și fără un acord de fond", a precizat Peskov. 

Prima întâlnire dintre Putin și Biden a avut loc miercuri la Geneva, negocierile au durat 4,5 ore, inclusiv o pauză. În urma discuțiilor, liderul rus a spus că a fost de acord cu președintele SUA să înceapă consultări privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. Potrivit acestuia, ambele țări își dau seama că poartă o responsabilitate specială pentru stabilitatea strategică în lume.

În plus, șefii de stat au adoptat o declarație comună. În aceasta se vorbește despre angajamentul Moscovei și Washingtonului față de principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear și nu ar trebui dezlănțuit niciodată. Același principiu a fost fixat de liderii URSS și ai Statelor Unite la întâlnirea de la Geneva din 1985.

53
Tagurile:
Rusia, SUA, Kremlin

Загрузка...