Sanctiuni

UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei

94
Este vorba de restricții personale pentru o perioadă de șase luni.

BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik. Consiliul UE a prelungit cu încă șase luni sancțiunile impuse în legătură cu „subminarea integrității teritoriale a Ucrainei", comunică serviciul de presă al instituției.

Măsurile coercitive au fost prelungite „până la 15 martie 2019".

Ele includ înghețarea activelor și restricționarea călătoriilor și, în prezent, ”se referă la 155 de persoane și 44 organizații", potrivit comunicatului citat de RIA Novosti.

Între timp, Fondul Monetar Internațional (FMI) menține prognoza creșterii PIB-ului în Rusia pe anii 2018 și 2019 la nivelul celui din aprilie, este specificat în comunicatul FMI cu privire la rezultatele consultărilor cu Moscova.

„Economia Rusiei se redresează după recesiunea din anii 2015 — 2016. Datorită politicii eficiente a guvernului și prețurilor mai mari la petrol (…), în anul 2018 se prognozează o creștere a PIB-ului la un nivel de 1,7%, la care au contribuit creșterea creditelor și a altor venituri suplimentare ale populației", se menționează în document.

Totodată, perspectivele pe termen mediu rămân a fi limitate din cauza „blocajelor structurale" și a consecințelor îndelungate ale sancțiunilor, mai precizează instituția în comunicat. Fără reforme structurale, creșterea PIB-ului va constitui circa 1,5%, iar politica monetară spre sfârșitul anului 2019 va stabiliza inflația la nivelul de aproximativ 4%, concluzionează experții FMI.

94
Tagurile:
nou set, sancțiuni, Rusia, UE
Tematic
Heiko Mass, la București: UE are nevoie de relații bune și pe termen lung cu Rusia
Viena va pleda pentru un dialog cu Rusia la Consiliul UE
Moscova are dreptate: UE vrea să scape de sancțiunile contra Rusiei. Cât a pierdut România
Vicepreședintele Bundestag-ului explică de ce UE nu poate fără Rusia

Загрузка...