Donald Trump

Al Treilea Război Mondial: Trump era pe cale declare război Coreei de Nord

222
Președintele american Donald Trump aproape că declarase război Coreei de Nord, când ar fi scris pe Twitter o serie de mesaje "de neconceput", în care ar fi ordonat evacuarea americanilor din Coreea de Sud, ceea ce ar fi indicat un prim atac iminent din partea SUA.

BUCUREȘTI, 9 sept — Sputnik, Doina Crainic. Donald Trump ar fi vrut să scrie pe Twitter că ordonă ca familiile celor 28.500 de soldați aflați în Coreea de Sud să părăsească țara, fapt care ar fi putut fi interpretat de Coreea de Nord ca o declarație de război, potrivit ziarului Daily Express, care citează cartea jurnalistului de investigații Bob Woodward, carte care urmează să apară pe 11 septembrie.

Potrivit noii cărți a jurnalistului de investigații Bob Woodward, "Fear: Trump in the White House", Donald Trump aproape că ar fi putut declanșa un război cu Coreea de Nord.

"Trump aproape a început un război cu Coreea de Nord scriind o serie de mesaje <<aproape de neconceput >> pe Twitter, ordonând evacuarea americanilor din Coreea de Sud, ceea ce ar fi indicat un atac iminent din partea SUA", scrie ziarul.

Aceasta s-ar fi întâmplat la începutul anului 2018, potrivit jurnalistului de investigații. O astfel de inițiativă ar fi fost interpretată de Phenian ca un indiciu pentru un atac viitor. Totuși, ministrul Apărării James Mattis și echipa sa au cerut lui Trump să reconsidere ideea de a trimite acest mesaj pe Twitter, deoarece l-ar fi putut determina pe Kim să atace Coreea de Sud. În cele din urmă, l-au convins pe Trump să renunțe, potrivit lui Woodward.

Mai mult, șeful de la Casa Albă ar fi vrut să mai scrie pe Twitter că tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord au devenit o confruntare între cei doi lideri.

"E vorba de [o confruntare dintre] un lider versus un lider, un om împotriva unul alt om, eu împotriva lui Kim", este mesajul pe care l-ar fi pregătit Donald Trump.

222
Tagurile:
Twitter, James Mattis, Kim Jong-un, Bob Woodward, Donald Trump, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Presa: Trump susține idea deschiderii rețelei McDonald's în Coreea de Nord
SUA la un pas de război: Trump nu vrea negocieri cu Coreea de Nord
E de rău: Trump - amenințare gravă, Coreea de Nord vrea să atace o insulă SUA
Trump: e foarte posibil un război de proporții cu Coreea de Nord
Coreea de Nord răspunde: „la un pas de război termo-nuclear" din cauza lui Trump
Trump a trimis o flotă de mari proporții spre Coreea de Nord
Trump: China „rezolvă” Coreea de Nord în schimbul unui acord mai bun cu SUA
Trump laudă parada militară din Phenian și pe Kim Jong-un

Загрузка...