Grecia

Conflict la frontiera greco-turcă: schimb de focuri, doi militari reținuți

303
(reînnoit 22:36 09.09.2018)
În urma unui schimb de focuri la frontiera greco-turcă, au fost reținuți doi militari ai Turciei.

BUCUREȘTI, 9 sept — Sputnik. La frontiera greco-turcă, în prefectura Evros, a avut loc un incident între militarii celor două țări, în urma căruia pe teritoriul Greciei au fost reținuți doi militari turci, anunță pronews.gr, cu trimitere la surse din cadrul Statului Major.

Incidentul a avut loc în apropierea localității Feres. Potrivit publicației, a avut loc un schimb de focuri, după care au fost reținuți doi militari turci — un locotenent și un sergent.

Exact în acest loc, în anul 1986, a avut loc un conflict armat între militarii greci și turci, în urma căruia a decedat un militar grec și doi turci.

Portalul local evros-news.gr notează că pe teritoriul grec au sosit patru turci, doi dintre care au reușit să revină pe teritoriul lor. Publicația menționează că forțele armate grecești consideră acest incident este unul minor și intenționează să-i trimită acasă pe militarii reținuți.

În martie, în regiunea Evros au fost reținuți doi militari greci care au traversat accidental frontiera turcă. Aceștia au fost întorși acasă doar peste 5,5 luni, aflându-se în toată această perioadă în închisoare.

Reținerea celor doi militari a reprezentat una din cele mai tensionate probleme din ultimele luni în relațiile dintre Ankara și Atena.

303
Tagurile:
incident, militari, Frontieră, Feres, Evros, Grecia, Turcia
Tematic
Violențe în Grecia: lupte de stradă între manifestanți și poliție la Salonic - VIDEO
Grecia nu scapă de foc - noi incendii, locuitorii de lângă Atena, evacuaţi
Infernul din Grecia. Un grec a filmat focul ce i-a devorat casa - VIDEO terifiant
Infernul din Grecia: Două copile gemene dispărute au murit îmbrăţişate de bunici
Minune în Grecia: Iată ce s-a întâmplat în timpul incendiilor teribile din Attica VIDEO
Ultimul bilanț al incendiilor din Grecia: 83 morți și 187 răniți

Загрузка...