Suedia

Alegeri parlamentare în Suedia: vor vira suedezii spre dreapta?

185
Astăzi au loc alegerile parlamentare și locale în Suedia. Sondajele realizate în ultimele două luni arată o mare incertitudine cu privire la rezultatele acestui scrutin.

BUCUREȘTI, 9 sept — Sputnik. Astăzi în Suedia au loc alegerile legislative și locale în Suedia. Secțiile de votare din cele 29 de circumscripții, s-au deschis la ora 8:00 și vor funcționa până la ora 20:00. La urnele de vot sunt așteptați 7 milioane 492 mii 837 de persoane cu drept de vot.

Numărarea voturilor va începe imediat după închiderea secțiilor de votare, iar primele rezultate vor fi anunțate peste 2-3 ore.

În parlamentul unicameral al Suediei sunt 349 de deputați, aleși pentru un mandate de patru ani. În prezent, în Riksdag sunt reprezentate opt partide. În urma alegerilor din 2014 în Suedia a fost format un guvern minoritar cu participarea social-democraților și verzilor.

Potrivit sondajelor realizate în ultima lună, social-democrații rămân favoriții alegătorilor, însă au o poziție destul de firavă, în contextul problemei migrației — în august și septembrie aceștia erau susținuți între 22 și 26,5 la sută din alegători. Marea surpriză ar putea reprezenta scorul obținut de dreapta conservatoare anti-imigrație — Democrații Suedezi, care au variat în august-septembrie între 16 — 24,8 la sută în sondaje.

Odată cu alegerile legislative au loc și alegerile în organele puterii locale — consilii municipal și organele reprezentative regionale.

 

185
Tagurile:
alegerile parlamentare, Suedia
Tematic
Tulburări în Suedia. Mascații au dat foc la zeci de mașini. FOTO, VIDEO
Sondaj: Tinerii din Suedia nu mai cred în democrație
Campionatul mondial, 3 iulie. Suedia, cu chiu, și Anglia, cu of, completează clubul G8!
Oltenii invadează Suedia. Cu o bombă de nerefuzat
Campionatele Mondiale de fotbal, filă cu filă (VI). Suedia 1958 (FOTO, VIDEO)
Studiu: în Suedia crește numărul oponenților aderării la NATO
În Suedia Dumnezeu va fi și „Mamă” și ”Tată”, sau va pierde apartenența de gen
Teroare în Malmo, Suedia: Focuri de armă și oameni răniți pe stradă
Dispute între Suedia și Marea Britanie privind statutul cetățenilor UE
Suedia dă în vileag SUA și contestă bombardamentul
Suedia vrea să interzică educaţia diferențiată pe sexe

Загрузка...