Berlin

Studiu: de ce se tem cel mai mult nemții

279
(reînnoit 21:05 06.09.2018)
Politica externă promovată de Donald Trump este problema care îngrijorează cel mai mult pe nemți, se arată într-un sondaj publicat recent de compania de asigurări R+V Varsicherung.

BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik. Cetățenii Germaniei se tem cel mai mult de urmările politicii președintelui SUA, Donald Trump, arată datele unui sondaj efectuat de compania de asigurări  R+V Versicherung.

Potrivit studiului "Temerile germanilor 2018", 69 la sută din nemți au declarat că se tem de consecințele negative ale direcției politice promovate de liderul american.

Peste două treimi din nemți sunt îngrijorați că politica lui Donald Trump ar putea face lumea mai nesigură, se spune în studiu.

Pe locul doi urmează temerile că țara este supraîncărcată de refugiați. O astfel de opinie împărtășesc 63 la sută din nemți. Anul trecut, astfel de îngrijorări aveau 57 la sută din respondenți. Cu 2 la sută a crescut numărul celor care se tem că sporirea numărului migranților ar putea provoca niște conflicte între cei veniți, între cei care locuiesc deja în Germania și populația băștinașă (63 la sută din respondenți).

"Potrivit rezultatelor celui de-al 27-lea studiu, efectuat de R+V, pe primele locuri se află problemele de politică internă și externă", a declarat coordonatorul cercetării, Brigitte Römstedt, care a prezentat rezultatele studiului la Berlin.

279
Tagurile:
frici, îngrijorări, temeri, studiu, Donald Trump, Germania
Tematic
Peste 64% din nemți sunt nemulțumiți de noul guvern Merkel
Doi din trei nemți sunt îngrijorați de neînțelegerile între Occident și Rusia
Ideea Statelor Unite ale Europei este agreată de unul din trei nemți și francezi
Jumătate din nemți doresc alegeri parlamentare repetate
Pegida: Sute de mii de de nemți fug din țară de frica imigranților

Загрузка...