Sawsan Chebli

„A făcut-o în genunchi”: Un deputat austriac, demis pentru afirmații “sexiste”

131
(reînnoit 19:01 05.09.2018)
Un partlamentar conservator din Austria a fost dat afară din partid după ce a făcut aluzie că o femeie politician din Germania și-ar fi obținut funcția “stând în genunchi”.

BUCUREȘTI, 5 sep — Sputnik. Partidul Popular din Austria (ÖVP), aflat la guvernare, a exclus din formațiune un deputat care a făcut o aluzie că o femeie politician din Germania și-a obținut poziția "stând în genunchi", scris portalul The Local.

Fiind întrebat de un utilizator Twitter cum social-democrata germană, Sawsan Chebli, a reușit să ajungă în poziția de secretar de stat, parlamentarul Efgani Dönmez a răspuns: "Priviți la genunchii ei, poate așa veți găsi un răspuns".

Cancelarul austriac Sebastian Kurz l-a demis din partid pe Dönmez, care și-a obținut mandatul candidând din partea ÖVP în alegerile parlamentare din anul trecut, afirmând că "gafele ofensatoare, sexiste nu sunt acceptabile".

Dönmez, care este îndemnat să-și depună și mandatul de deputat, a declarat că își va continua activitatea în calitate de neafiliat politic.

Dönmez a eliminat postarea din Twitter, declarând că s-a referit doar la atitudinea lui Chebli, care susține grupurile musulmane conservatoare, nu la "originile sau genul ei". Chebli este fiica unor refugiați palestinieni și devenis un subiect de scandal după ce a făcut afirmații în favoarea shariat. Tot ea este cunoscută și pentru critici vehemente în adresa formațiunilor politice care se opun islamizării Germaniei.

"Urmărind discuțiile care au urmat (după postarea mea) am înțeles că am umilit-o pe doamna Chebli. A fost un moment de slăbiciune, o greșeală și îmi cer scuze în mod sincer de la ea și de la toți cei care s-au simțit jigniți", a scris Dönmez pe Twitter.

Formațiunea conservatoare ÖVP se află la guvernare de un an, fiind în coaliție cu Partidul Libertății din Austria (FPÖ).

131
Tagurile:
sexism, Twitter, FPÖ, Partidul Popular din Austria, ÖVP, Partidul Libertății, Sawsan Chebli, Efgani Dönmez, Sebastian Kurz, Austria, Germania
Tematic
Putin a recunoscut ce are în comun cu soțul șefei MAE din Austria
Putin va fi însoțit de cazaci la nunta din Austria
Bucătarul de la nunta șefului MAE din Austria speră la un selfie cu Putin
Opt moldoveni cu pașapoarte românești implicați într-un accident rutier în Austria
"UE pierde controlul": Austria va fi aspră privind migranții în timpul președinției UE
Austria vrea să găzduiască întrevederea Putin-Trump
Putin: Austria susține proiectul Nord Stream-2
Propagandiştii s-au făcut de râs: imunoglobulina a venit astăzi din Austria
Austria acuză Londra de presiuni pentru expulzarea diplomaților ruși
Austria și Slovenia refuză să expulzeze diplomați ruși
Austria cere UE adoptarea unor măsuri dure împotriva SUA
Sute de musulmani s-au convertit la creștinism în Austria

Загрузка...